Rovana Plumb afla azi daca ramane sau nu fara imunitate

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 07:11
841 citiri

Cererea DNA de incepere a urmaririi penale fata de ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, se va afla azi la vot final pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

Asta dupa ce, luni, comisia juridica a votat impotriva ridicarii imunitatii lui Plumb.

Au fost 14 voturi "pentru" si 9 voturi "impotriva".

Rovana Plumb s-a aparat ieri in fata deputatilor juristi in Dosarul Belina, afirmand ca acestia stiu foarte bine ce au de facut.

E a spus, din nou, ca este nevinovata, ca niciodata nu a incalcat legea si ca in toata activitatea de ministru pe care a desfasurat-o a tratat cu maxima responsabilitate si a actionat cu buna credinta.

Dezbaterea din cadrul Comisie Juridice nu a fost insa lipsita de scandaluri si replici cel putin incredibile.

Mai exact, atat avocatul Rovanei Plumb, cat si colegii sai de partid, in frunte cu Eugen Nicolicea, au sustinut, de fapt, obiectul dosarului DNA nu exista pentru ca insula Belina nu e insula si bratul Pavel nu e brat.

"Deci albia minora inseamna intre mal si mal, cu insula (Belina - n.red.) din interior. In momentul in care un curs de apa a disparut - bratul Pavel - atunci malul s-a mutat pe partea ailalta a insulei, firesc, deci nu mai exista in albia minora", a spus Nicolicea, citat de Mediafax.

Intrebat de jurnalisti daca s-a "redesenat geografia" in acest caz al insulei Belina si bratului Pavel, Nicolicea a raspuns: "S-a redesenat ceea ce s-a intamplat la fata locului, nu geografia. Geografia este stiinta care se ocupa cu ceea ce se intampla acolo. In decursul apelor, sa stiti si dumnneavostra, ca datorita (sic!) eroziunii se schimba si cursurile de apa. Corect?".

DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Vineri, la finalul unei sedinte de aproape sase ore a CEx, Liviu Dragnea a anuntat ca Rovana Plumb a demisionat, alaturi de ministrul dezvoltarii, Sevil Shhaideh, si de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc. ...citeste mai departe despre "Rovana Plumb afla azi daca ramane sau nu fara imunitate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rovana Plumb imunitate, #Rovana Plumb urmarire penala , #Stiri Guvern