Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MAE recomanda evitarea calatoriilor in Fasia Gaza si Ierusalim. Nivelul de alerta pentru Palestina si Israel - ridicat

MAE recomanda evitarea calatoriilor in Fasia Gaza si Ierusalim. Nivelul de alerta pentru Palestina si Israel - ridicat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda cetatenilor romani sa nu calatoreasca in Fasia Gaza, sa evite total calatoriile in Ierusalim (Orasul Vechi si cartierele adiacente) si in regiunile de proximitate cu Fasia Gaza, in contextul deteriorarii situatiei de securitate din Palestina si Statul Israel.

"Pe fondul deteriorarii situatiei de securitate din Palestina si Statul Israel, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca a fost reevaluat si ridicat nivelul de alerta pentru cele doua state, respectiv Palestina (Evitati orice calatorie in anumite regiuni - https://www.mae.ro/travel-alerts/12890) si Israel (Evitati calatoriile neesentiale - https://www.mae.ro/travel-alerts/2938). In acest context, MAE recomanda cetatenilor romani sa nu calatoreasca in Fasia Gaza, sa evite total calatoriile in Ierusalim (Orasul Vechi si cartierele adiacente) si in regiunile de proximitate cu Fasia Gaza", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de MAE.

De asemenea, MAE recomanda cetatenilor romani care se afla deja in Palestina si Statul Israel: sa se adreseze Oficiului de Reprezentare al Romaniei la Ramallah sau Ambasadei Romaniei la Tel Aviv sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand datele de contact; sa respecte cu strictete recomandarile autoritatilor locale; sa evite deplasarile in zona de sud a Statului Israel, precum si zonele aglomerate, in care se desfasoara mitinguri, manifestatii publice si alte actiuni de strada; sa urmareasca mass-media locale pentru a cunoaste si evita zonele cu o situatie de securitate critica.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, prin Task Force-ul dedicat monitorizarii situatiei din zona, mentine evolutiile din teren in atentia sa prioritara si este pregatit sa acorde asistenta consulara in caz de necesitate. Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani din regiune sa manifeste atentie si vigilenta sporite, precum si precautie, cu evitarea zonelor declarate in stare de urgenta.

MAE aminteste ca cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Oficiului de Reprezentare al Romaniei la Ramallah: +970-(0) 59 201 3761, precum si la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Tel Aviv: +972 3 529 0613; +972 3 5244644; +972 3 5242482, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, specia ...citeste mai departe despre "MAE recomanda evitarea calatoriilor in Fasia Gaza si Ierusalim. Nivelul de alerta pentru Palestina si Israel - ridicat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 340 ori