Romanii din strainatate mai au doar 8 zile sa se inscrie in Registrul Electoral

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 15:45
2910 citiri
Romanii din strainatate mai au doar 8 zile sa se inscrie in Registrul Electoral
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Externe le reaminteste romanilor din strainatate ca mai au la dispozitie doar 8 zile pentru a se inscrie in Registul Electoral in vederea alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

"Astfel, pana la 14 septembrie a.c., orele 24:00 (ora locala a tarii de resedinta), cetatenii romani care si-au stabilit domiciliul sau resedinta in strainatate pot transmite solicitarile de inscriere celei mai apropiate ambasade sau consulat al Romaniei pentru a putea vota prin corespondenta sau pentru a solicita deschiderea unei sectii de votare in localitatea de resedinta sau in apropierea acesteia", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de MAE.

Ministerul le reaminteste alegatorilor romani de peste hotare ca in acest mod vor putea sa voteze mai simplu si mai rapid.

Inscrierea prealabila in Registrul Electoral se poate realiza astfel:

Se completeaza formularul de inscriere in Registrul Electoral pentru votul in strainatate cu datele personale si se bifeaza una dintre cele ...citeste mai departe despre "Romanii din strainatate mai au doar 8 zile sa se inscrie in Registrul Electoral" pe Ziare.com

#inscriere Registru Electoral vot corespondanta , #Stiri Guvern