Romanii din diaspora se pot inscrie de vineri in Registrul Electoral pentru a putea vota

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 08:57
1085 citiri
Romanii din diaspora se pot inscrie de vineri in Registrul Electoral pentru a putea vota
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii care au domiciliul sau resedinta in afara tarii trebuie sa se inscrie, incepand cu 1 aprilie, in Registrul electoral, pentru a putea sa isi exercite la parlamentare votul prin corespondenta.

Noile sectii care vor fi infiintate in localitatile unde acestia domiciliaza, a declarat ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, joi, intr-o conferinta de presa.

"Doar cei care se vor inscrie in Registrul electoral vor putea sa isi exercite votul prin corespondenta si la noile sectii de vot care vor fi infiintate in localitatile unde acestia domiciliaza", a spus Dan Stoenescu.

Cum dovedesti ca stai legal in strainatate daca vrei sa votezi la alegerile parlamentare

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, a precizat ca cei care vor opta pentru aceasta varianta vor avea sansa sa voteze in cateva minute, de acasa, evitand cozile si aglomeratia.

"Ttoti romanii care au domiciliul sau resedinta in afara tarii se ...citeste mai departe despre "Romanii din diaspora se pot inscrie de vineri in Registrul Electoral pentru a putea vota" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romani diaspora vot corespondenta, #romani diaspora inscriere vot, #vot corespondenta diaspora parlamentare , #Stiri Guvern