Romania la rascruce. Alegerea spre care ne imping Dragnea si Tariceanu

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 10:22
960 citiri
Romania la rascruce. Alegerea spre care ne imping Dragnea si Tariceanu

Romania se afla, in opinia mea, intr-un moment de maxim risc, poate cel mai complicat si mai periculos de dupa intrarea in clubul euro-atlantic. Este momentul in care o majoritate cu comportament de armata de ocupatie forteaza satisfacerea unor interese de grup, toxice pentru Romania, si este dispusa sa plateasca absolut orice pret pentru asta. Iar pretul ar putea fi chiar despinderea Romaniei de UE si SUA.

Asaltul se desfasoara pe mai multe paliere. Linia principala este, desigur, justitia, a carei incalecare a fost obiectivul numarul unu pentru castigarea algerilor de anul trecut. Dupa OUG 13, dupa fortarea gratierii si loviturile anti-justitie ale CCR, modificare Legilor Justitiei ar reprezenta incununarea tuturor eforturilor de pana acum.

Si ceva s-a schimbat fata de atacurile precedente. Atunci, inclusiv in iarna, criticile strainatatii au fost primite cu retinere si, cu scrasnete, respectate. Riposta venea printre dinti, in subtext. De aceasta data, insa, vedem ca ambasadele straine, in primul rand cea americana, sunt tinta unui tir sustinut din partea PSD si ALDE.

Si nu este vorba doar despre marginalul Liviu Plesoianu, care, la o adica, poate fi privit cu indulgenta amuzata, ca o ciudatenie agitata. Dar Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii celor doua Camere, au lansat la randul lor atacuri impotriva partenerilor. Fara rezerve, ca o demonstratie ca de aceasta data nu le mai pasa, ca sunt dispusi la orice, ca nu mai pot fi opriti.

Cum sa iti imaginezi ca vei scapa de MCV, ca vei intra in Spatiul Schengen, dupa cum pretinzi, cand tu incalci tintele impuse prin mecanismul pe justitie, scotand limba spre cei care incearca sa te traga de maneca.

Atacurile impotriva justitiei sunt dublate, sustinute chiar, de cele impotriva a tot ce e strain, mai precis occidental, pentru ca nu am auzit vreo vorba rea despre rusi, de exemplu. Investitorii straini, in special bancile, au devenit tinta predilecta inclusiv pentru premier.

Calin Popescu Tariceanu lanseaza enormitatea ca DNA distruge capitalul romanesc pentru a face loc celui strain. O continuare a teoriei mai veche ca Laura Codruta Kovesi ar fi agent CIA.

CPT se face ca nu vede cum capitalul romanesc este strivit zi de zi de enormitatile actualei guvernari, o lunga serie de decizii aberante intre care TVA Split este doar cea mai recenta. Cu asemenea decizii nu mai ai nevoie de niciun dusman care sa-ti distruga mediul de afaceri si economia. O face guvernul singur.

Dar ...citeste mai departe despre "Romania la rascruce. Alegerea spre care ne imping Dragnea si Tariceanu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea Tariceanu ambasade, #modificare legi jusitie , #Stiri Guvern