Romania descantata dupa ureche

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 16:57
863 citiri
Romania descantata dupa ureche
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ce farmece vor fi facut urmasele mamei Omida, de-au intunericit mintile unui grup larg si select de politicieni si ziaristi romani? Si cum ar trebui ei descantati, sa priceapa ce-au inteles mari mase de protestatari?

De la politicieni a caror cupiditate nu e egalata decat de o monumentala stupiditate am invatat cum poate machiavelismul dambovitean sa-l transforme pe un presedinte cu popularitate zero intr-un leu paraleu si un fierbinte iubit salvator de neam, sustine jurnalistul Petre M. Iancu, intr-un editorial publicat de Deutsche Welle.

In timp ce lautarii iti canta manele dupa ureche, ataci tara la baioneta incercand sa-i pasezi un Cod Penal mafiot si il obligi pe seful statului sa se sacrifice, aparand-o cu riscul suspendarii sale din functie. Geniali castigatori de alegeri.

Dar nici presa nu se mai face bine. Prefera scrisul dupa ureche. De la asa-numitul ei "maestru" am auzit definitia sui generis a unui zilnic "atentat la siguranta nationala". Poreclit de un coleg "cancerul presei romanesti", omul a hotarat ca acest "atentat" cotidian s-ar produce chipurile prin "prezenta la Cotroceni" a lui Klaus Iohannis.

In speta a omului de stat care, blocand eficient ordonantele croite pe calapodul marilor penali aflati la carma, ca si a celor mici, in asteptare, tocmai ce-a salvat Romania de transformarea ei intr-o "dictatura a faradelegii".

Nici aceasta din urma sintagma nu-mi apartine. Ci Asociatiei Judecatorilor din Romania. Din, nota bene, Romania, nu din Somalia sau Coreea de Nord. Dar haide sa ne linistim. Cu domnii Dragnea si Tariceanu la pupitru si Grindeanu pe post de sluga de lux, dar nu a poporului, ci a penalilor, acest "zilnic atentat" la "siguranta nationala" promite a lua sfarsit rapid, pentru ca tara sa se indrepte cu pas grabit si hotarat spre o Securitate Maxima.

Daca OUG sunt in vigoare un singur minut e destul

Ca si spre paradigma somalezo/nordcoreeana a coruptiei. Caci, dupa cum se tem observatori sagaci, altminteri, partidul- (care) -e-in-toate, in "cele-ce-sunt-si (mai ales in) - cele ce maine vor rade la soare" n-are alta replica la magistralul demers prezidential de blocare a ordonantelor decat sa le adopte fie si "doar un singur minut".

Doar atat daca ar fi in vigoare, afirma jurnalistul Liviu Avram, instantele care judeca sunt obligate sa se raporteze la acel minut si sa aplice legea penala mai favorabila pentru inculpat.

"Cum...OUG-urile dezincrimineaza... aproape complet infractiunea de abuz in serviciu. ...citeste mai departe despre "Romania descantata dupa ureche" pe Ziare.com

#Ordonante Justitie, #Guvern ordonante , #Stiri Guvern