Romania a solicitat oficial Frantei sprijin pentru aderarea la Schengen

Joi, 01 August 2019, ora 14:32
1096 citiri
Romania a solicitat oficial Frantei sprijin pentru aderarea la Schengen
Foto: Facebook/Stefan Radu Oprea

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, spune ca a transmis solicitarea de sprijin din partea Frantei si a investitorilor francezi pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, "ceea ce ar conduce la diminuarea substantiala a costurilor pentru firme si cetateni".

Ministrul Stefan-Radu Oprea s-a intalnit, miercuri, cu Michele Ramis, ambasador al Frantei in Romania, si cu un grup de investitori francezi, in contextul dialogului constant cu reprezentantii mediului de afaceri.

Principalele teme ale dialogului au fost imbunatatirea climatului economic din Romania, cresterea gradului de atractivitate pentru investitii si aprofundarea cooperarii dintre cele doua economii.

"Apreciem sugestiile companiilor franceze pentru imbunatatirea climatului economic din Romania. Am transmis solicitarea de sprijin din partea Frantei si a investitorilor francezi pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ceea ce ar conduce la diminuarea substantiala a costurilor pentru firme si cetateni.

De exemplu, compania Dacia-Renault, cel mai mare exportator, are pierderi semnificative din cauza timpului de asteptare in vama - pana la 10 ore", a declarat ministrul Stefan-Radu Oprea.

Michele Ramis a apreciat realizarile substantiale ale Romaniei pe perioada presedintiei la Consiliul Uniunii Europene si perspectivele de intensificare a cooperarii, in contextul gradului ridicat de compatibilitate intre cele doua economii.

Ministrul Stefan-Radu Oprea le-a solicitat marilor companii cu capital francez sa integreze cat mai multi furnizori din Romania, inclusiv IMM-uri, in lantul de productie.

"O crestere a gradului de integrare ar avea efecte pozitive pe mai multe planuri: scaderea costurilor de productie, dezvoltarea industriei pe orizontala, cresterea competitivitatii si reducerea deficitului comercial. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat isi manifesta disponibilitatea de a media interactiunea marilor companii cu IMM-urile si de a face un screening pentru a gasi furnizori care lucreaza la standardele solicitate", anunta comuniatul citat.

La intalnire, care a avut loc la Ambasada Frantei, au participat reprezentanti ai Dacia-Renault, Michelin, Carrefour, Auchan, Timac Agro si ai biroului Business France in Romania.

In primele patru luni din anul 2019, totalul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,189 miliarde de euro, in crestere cu 2,67% fata de aceeasi perioada a anului 2018. Exporturile ...citeste mai departe despre "Romania a solicitat oficial Frantei sprijin pentru aderarea la Schengen" pe Ziare.com

#Romania Franta sprijin Schengen, #Romania spatiu Schengen , #Stiri Guvern

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  10. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc