Mergem fara vize in SUA? Nu prea curand - ambasadorul Hans Klemm

Luni, 01 Februarie 2016, ora 16:29
1410 citiri
Mergem fara vize in SUA? Nu prea curand - ambasadorul Hans Klemm
Foto: Ziare.com

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat ca nu este optimist cu privire la sansele Romaniei de a deveni parte a programului Visa Waiver in 2016, care permite calatoria in SUA fara viza.

"Potrivit actualei legislatii, sunt mai multi pasi procedurali care trebuie facuti si rata de refuz a cererilor romanilor pentru vize de non-imigranti trebuie sa scada sub un anumit prag", a aratat acesta intr-o intalnire restransa cu unii reprezentanti mass-media, inclusiv Ziare.com.

"Printre pasii ce trebuie facuti, in afara de rata de refuz, toti pasii au fost facuti, e un acord semnat in octombrie anul trecut ce trebuie sa treaca prin Parlamentul roman. Acum e important sa scada rata de refuz. Legea actuala cere ca participantii la Visa Waiver sa nu aiba mai mult de 3% rata de refuz - ultima cifra privind Romania, desi tendinta era in directia potrivita, rata de refuz era tot mult deasupra acestui prag", a explicat ambasadorul.

Ambasadorul SUA: Romaniei ii lipseste o viziune pentru ...citeste mai departe despre "Mergem fara vize in SUA? Nu prea curand - ambasadorul Hans Klemm" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasador SUA program vize, #ambasador SUA vize romani, #ambasador SUA prioritati Romania , #Stiri Guvern