Referendumul pentru familie: Cum vor vota liberalii

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 16:36
757 citiri
Referendumul pentru familie: Cum vor vota liberalii
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL Ludovic Orban spune ca nu le va impune membrilor de partid sa voteze intr-un anume fel la referendumul pentru familie, desi PNL sustine organizarea acestuia, pentru ca subiectul tine de constiinta, iar fiecare va vota dupa cum ii dicteaza constiinta.

"Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o initiativa cetateneasca semnata de trei milioane de cetateni romani pe care ii respectam ca si optiune. In ceea ce ne priveste, noi am sustinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat si un protocol intre BPN si Coalitia pentru Familie. Nu vom impune fiecarui membru al PNL sa voteze intr-un anume fel. Fiind o problema de constiinta fiecare membru al PNL se va pozitiona in functie de cum ii dicteaza constiinta", a declarat duminica presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL.

El a spus ca cei care au initiat referendumul nu trebuie sa uite ca majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect in Senat si au refuzat sa-l puna pe ordinea de zi, preferand in schimb sa-l politizeze si sa-si faca o campanie din el.

"Ceea ce trebuie sa retina initiatorii referendumului este ca majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect in Senat, unde detin majoritatea si unde au refuzat sa il puna pe ordinea de zi, preferand sa politizeze acest subiect, sa-si faca o tema de campanie politico-electorala din el. Noi consideram ca acest subiect nu trebuie politizat, iar romanii trebuie lasati sa isi exprime propria vointa la referendumul pentru definirea familiei traditionale", a spus Orban.

Referendumul privind redefinirea familiei in Constitutie va avea loc in 7 octombrie, a anuntat, sambata seara, la Neptun, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Camera Deputatilor a adoptat, in mai 2017, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, si nu intre soti, asa cum este in prezent. ...citeste mai departe despre "Referendumul pentru familie: Cum vor vota liberalii" pe Ziare.com

#vot PNL referendum familie, #PNL referendum familie, #referendum familie , #Stiri Guvern