Reactii dure dupa numirea lui Madalin Voicu in Guvern: PSD il recompenseaza pentru proiectele depuse in Parlament, in favoarea politicienilor penali

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 16:20
5807 citiri
Reactii dure dupa numirea lui Madalin Voicu in Guvern: PSD il recompenseaza pentru proiectele depuse in Parlament, in favoarea politicienilor penali
Foto: Arhiva Ziare.com

Numirea fostului deputat PSD Madalin Voicu in functia de secretar de stat in Ministerul Culturii de catre premierul Sorin Grindeanu a fost criticata dur pe retelele de socializare, de oameni simpli, dar si de politicieni, jurnalisti si reprezentanti ai societatii civile. Motivul? Voicu este urmarit penal pentru trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, printre alte infractiuni.

"Sunt revoltat de numirea lui Madalin Voicu, un politician acuzat oficial de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani, secretar de stat in Ministerul Culturii. PSD il recompenseaza pentru proiectele depuse in Parlament, in favoarea politicienilor penali. Numirile politice, care nu alt criteriu decat loialitati de grup, fara nicio legatura cu competenta, fac cel mai mare rau administratiei", sustine deputatul Nicusor Dan, lider al Uniunii Salvati Romania.

"Pentru PSD-ALDE, cultura e legata in chip necesar de identitatea nationala. Cine putea ilustra mai bine legatura respectiva decat un ins acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare de bani?", sustine si europarlamentarul Cristian Preda.

"La noi, cei care sunt acuzati de fapte penale sau imorale nu doar ca nu pleaca, insa noul trend este sa fie numiti in functii publice oameni cercetati penal, intr-o sfidare totala fata de orice regula de functionare a unui stat democratic. E ceea ce s-ar putea chema numire de dezonoare. In deraderea acestui popor", sustine si jurnalista Emilia Sercan, precizand ca Voicu "se bucura de prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea definitiva a unei instante, insa lucrul asta nu poate justifica faptul ca a fost numit in functia de secretar de stat".

"'Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite in dosarul Frauda la Partida Romilor, in care mai este acuzat si fostul deputat Nicolae Paun, pentru ca fondurile europene din doua programe privind integrarea romilor ar fi fost folosite in alte scopuri decat cele declarate.' A fost numit Secretar de Stat la Ministerul Culturii si Identitatii Nationale in Guvernul Grindeanu", a postat pe Facebook si Vlad Alexandrescu, senator USR de Bucuresti si fost ministru al Culturii in Guvernul Ciolos, fara a mai face niciun alt comentariu.

Fostul deputat Madalin Voicu a fost numit de catre premierul Sorin Grindeanu in functia de secr ...citeste mai departe despre "Reactii dure dupa numirea lui Madalin Voicu in Guvern: PSD il recompenseaza pentru proiectele depuse in Parlament, in favoarea politicienilor penali" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Madalin Voicu urmarit penal, #Madalin Voicu secretar stat , #Stiri Guvern