Reactia unui europarlamentar dupa ce Viorica Dancila a acuzat dezinformari la Bruxelles: Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume!

Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 10:32
841 citiri
Reactia unui europarlamentar dupa ce Viorica Dancila a acuzat dezinformari la Bruxelles: Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume!
Foto: Arhiva Facebook/Viorica Dancila

Europarlamentarul liberal Siegfried Muresan a reactionat, duminica, dupa ce premierul Viorica Dancila a declarat ca a existat multa dezinformare privind Romania la nivel european, iar principala problema a reprezentat-o faptul ca unii au sustinut ca tara noastra nu fi fost pregatita sa preia Presedintia Consiliului UE.

Iata mesajul politicianului, postat pe Facebook:

"Da, doamna Dancila. Ne este rusine. Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume.

In rest, doamna Dancila sustine ca noi, europarlamentarii romani din PPE, am dezinformat Uniunea Europeana.

Sa ii prezentam realitatea:

1. De doi ani de zile Europa intreaga vede cum calcati in picioare legile tarii ca sa scapati cativa infractori de puscarie. Europa nu are nevoie de informarea nimanui, lucrurile acestea se vad de la o posta si se inteleg fara nicio explicatie.

2. Dumneavoastra sunteti omul politic roman care s-a intalnit cu cei mai multi lideri europeni ii ultimele luni. Doar dumneavoastra ii puteati dezinforma.

3. Pentru PSD-ALDE a informa corect inseamna a spune ca Dragnea este om cinstit. Nu vom spune asta niciodata. Dragnea este un infractor.

4. Stiu ca v-a suparat ca ministrii dumneavoastra s-au facut de ras in Parlamentul European, dar nu trebuia sa va surprinda. Eu stiam ca se vor face de ras. Si va spun astazi ca se vor face de ras in fiecare zi a Presedintiei romane a Consiliului UE."

Vezi AICI cum au reactionat Clotilde Armand si Cristian Preda

Viorica Dancila acuza dezinformari la Bruxelles

Premierul Viorica Dancila s-a aratat extrem de nemultumita de criticile legate de faptul ca Romania nu ar fi pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului UE, venite inclusiv din partea unor europarlamentari romani.

"Din pacate, foarte multa (dezinformare referitoare la Romania a existat la nivel european - n.red.) si cred ca aceasta a fost si principala problema a Romaniei. Nu faptul ca Romania nu era pregatita, Romania era pregatita pentru presedintie. Nu faptul ca Romania nu ar putea solutiona probleme majore la nivel european, ci faptul ca altii au spus ca Romania nu poate si au venit cu aceste dezinformari.

Ceea ce este neplacut este ca multe dintre aceste dezinformari vin din Romania, de la membri ai Parlamentului European romani si nu putem uita faptul ca nu au fost numai dezinformari. Au fost eurodeputati care au votat impotriva Romaniei. Chiar cand am prezentat prioritatile Presedintiei, aproape toti membrii PE se asteptau la o dezbat ...citeste mai departe despre "Reactia unui europarlamentar dupa ce Viorica Dancila a acuzat dezinformari la Bruxelles: Ne este rusine de modul in care reprezentati Romania in lume!" pe Ziare.com

#Siegfried Mresan dezinformari Dancila, #dezinformari Dancila , #Stiri Guvern