Reactia lui Iohannis, dupa ce Comisia juridica a Senatului a decis gratierea coruptilor

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 17:54
1077 citiri
Reactia lui Iohannis, dupa ce Comisia juridica a Senatului a decis gratierea coruptilor
Foto: captura video Antena 3

Presedintele Klaus Iohannis a comentat, succint, faptul ca in Comisia juridica a Senatului s-a votat, miercuri, pentru gratierea coruptilor.

"Deocamdata, fiind in comisie, n-o sa ma exprim, dar sunt neplacut surprins, ca sa zic totusi ceva despre evolutia din comisie", a declarat Klaus Iohannis, aflat in vizita la Suceava.

Decizia a fost luata cu 5 voturi pentru si 3 impotriva. In favoare au votat senatori ai PSD si ALDE, iar reprezentanti ai PNL, UDMR si USR s-au opus, informeaza News.ro. Din Comisia juridica fac parte trei liberal - Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu si Nicoleta Pauliuc.

Ca urmare a votului din Comisia juridica, proiectul de lege va intra in plen. Senatul este prima camera sesizata, iar Camera Deputatilor este decizionala.

Infractiunile de coruptie sunt incluse astfel in Legea gratierii, iar amendamente in acest sens au fost depuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu.

Concret, prin aceasta ar urma sa se gratieze persoane vinovate de dare si luare de mita.

F.N. ...citeste mai departe despre "Reactia lui Iohannis, dupa ce Comisia juridica a Senatului a decis gratierea coruptilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klaus Iohannis gratiere corupti, #Iohannis gratiere corupti Comisia juridica Senat, #Comisia juridica Senat gratiere corupti , #Stiri Guvern