Reactia Ambasadei SUA la Bucuresti, dupa ce Rusia a cerut Romaniei si SUA sa renunte la scutul antiracheta

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 23:12
1096 citiri
Reactia Ambasadei SUA la Bucuresti, dupa ce Rusia a cerut Romaniei si SUA sa renunte la scutul antiracheta
Foto Facebook Ambasada SUA

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirma ca eforturile Washingtonului in domeniul apararii antiracheta nu sunt menite sa afecteze echilibrul strategic cu Rusia si, in acest context, baza de la Deveselu reprezinta o contributie a Statelor Unite si a Romaniei la sistemul NATO de aparare antiracheta.

"Presedintele Obama a spus in mod constant din 2009 incoace ca sistemul de aparare antiracheta ce constituie Abordarea Adaptiva in Etape in Europa este necesar pentru a proteja Statele Unite si pe aliatii nostri de amenintarea reprezentata de rachetele balistice provenite din exteriorul regiunii euroatlantice. Am facut cunoscut in mod repetat si clar, atat prin intermediul politicilor noastre, cat si prin capacitatile dislocate, faptul ca eforturile noastre in domeniul apararii antiracheta nu sunt menite sa afecteze echilibrul strategic cu Rusia.

Rusia cere Romaniei si SUA sa renunte la sistemul antiracheta "cat nu este prea tarziu"

Amplasamentul de la Deveselu si capacitatile sale ...citeste mai departe despre "Reactia Ambasadei SUA la Bucuresti, dupa ce Rusia a cerut Romaniei si SUA sa renunte la scutul antiracheta" pe Ziare.com

#Klemm reactie Rusia scut, #scut antiracheta Rusia , #Stiri Guvern