Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rareş Bogdan, despre refuzul OMV Petrom de a plăti taxa de solidaritate: ”Este un examen pentru statul român”

Rareş Bogdan, despre refuzul OMV Petrom de a plăti taxa de solidaritate: ”Este un examen pentru statul român”

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a comentat sâmbătă, 14 ianuarie, anunțul companiei OMV Petrom despre plata taxei de solidaritate.

”E un examen pentru România, pentru statul român, dacă se dovedeşte un stat slab sau un stat puternic. Corporaţiile de talia OMV sau alte corporaţii cu capital românesc sau străin caută formule, prin specialişti angajaţi, de a rezolva din punct de vedere fiscal veniturile. Obligaţia statului este de a avea oameni suficient de pregătiţi în aşa fel încât să pună o contrapondere la specialiştii angajaţi de corporaţii şi să oblige aceste corporaţii să plătească impozite în ţara în care produc veniturile”, a spus Rareş Bogdan la Digi24.

El a arătat că ”statul român a reuşit o performanţă care arată o incapacitate a sa sau proasta sa capacitate de a avea grijă de veniturile publice”.

”În ordonanţa care a fost dată în luna decembrie, funcţionarii din Ministerul Finanţelor şi din Ministerul Energiei au reuşit performanţa între ghilimele să aplice Regulamentul European, care este obligatoriu şi care, dacă nu ar fi fost aplicat, pe această suprataxă, ne-ar fi dus în infringement, să dea o portiţă de scăpare unor companii, ceea ce mi se pare o chestiune foarte gravă, pentru că este făcută ori din prostie, sau din proastă pregătire”, a mai spus Rareş Bogdan, adăugând că din perspectiva sa ambele sunt la fel de grave.

Europarlamentarul a mai afirmat că ”această Ordonanţă este una care se aplică în 26 de state europene”. ”România nu a făcut-o cu dedicaţie pentru OMV sau pentru Lukoil sau pentru Rompetrol, mai ales că de această Ordonanţă beneficiază şi Romgazul, o companie cu capital eminamente românesc”.

El a mai afirmat că ”statul austriac, respectiv OMV Petrom, nu poate să vină să spună că nu are 75% din activitatea din România în domeniul extracţiei petroliere, a vânzării de produse petroliere, respectiv gaz sau energie electrică, pentru că nu se ocupă de vânzarea cârţilor, nici de evenimente culturale şi nici de vânzarea gogoşilor”.

”Atâta timp cât OMV Petrom plăteşte între 150 şi 180 de milioane, în suprataxă, în Austria, care la rândul său a venit cu transpunerea acestui regulament european, OMV nu se poate sustrage plăţii taxelor decât dacă statul român, prin ANAF -Ministerul Finanţelor, nu va fi în stare să fie suficient de puternic pentru a demonstra celor d ...citeste mai departe despre "Rareş Bogdan, despre refuzul OMV Petrom de a plăti taxa de solidaritate: ”Este un examen pentru statul român”" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 493 ori