Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raport SUA pe Romania: Critici pentru Guvern si Parlament - "martea neagra" si penalii acoperiti de colegi

Raport SUA pe Romania: Critici pentru Guvern si Parlament - "martea neagra" si penalii acoperiti de colegi

Guvernul si Parlamentul au elaborat si adoptat legi intr-o maniera netransparenta, iar Guvernul a continuat sa adopte un numar mare de ordonante de urgenta fara avizul Parlamentului, in timp ce Legislativul a votat adesea impotriva ridicarii imunitatii unor membri suspectati de fapte de coruptie.

Concluzia apare in raportul Departamentului de Stat american pe anul 2014, privind "Practici in materie de drepturile omului", la capitolul despre Romania.

In raport se mentioneaza, la capitolul "Accesul public la informatie", ca, desi legea prevede accesul public la informatii guvernamentale care privesc procesul decizional oficial, ONG-urile pe probleme de drepturile omului si presa au semnalat ca Guvernul a aplicat legea inadecvat si inegal.

De asemenea, in document se arata ca "mita a fost raspandita, mai ales in sectorul de sanatate".

Americanii ne-au scos la raport: Coruptia ramane o problema majora, rromii sunt discriminati, Politia face abuzuri

Democratia din Romania, in ...citeste mai departe despre "Raport SUA pe Romania: Critici pentru Guvern si Parlament - "martea neagra" si penalii acoperiti de colegi" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 910 ori