"Putinizarea" Romaniei. Lipsesc doar arestarile, deocamdata

Marti, 28 Martie 2017, ora 08:12
878 citiri
"Putinizarea" Romaniei. Lipsesc doar arestarile, deocamdata

Daniel Constantin nu este evacuat din guvern pentru ca ar fi facut vreo greseala majora. Sau cel putin nu existenta vreuneia i-a fost imputata. Dl Constantin este, pe de-o parte, infrantul unui joc de putere in interiorul ALDE, ceea ce s-a mai vazut prin partide, dar si vinovat pentru ca nu si-a facut din atacarea DNA si SRI scopul activitatii politice.

Cel putin aceasta a fost explicatia data duminica de Calin Popescu Tariceanu, care l-a calificat pe fostul sau partener, tehnic inca copresedinte ALDE, drept "cantaret al binomului".

Sufocat de indignare, CPT a povestit apoi la Antena 3 cum dl Contantin si-a permis sa le spuna primarilor ca daca isi fac treaba cinstit, dupa lege, nu au de ce sa se teama de DNA. Asa ceva nu poate fi, desigur, tolerat in coalitia condusa de un condamnat si inculpat, Liviu Dragnea, si de un inculpat pentru o infractiune care tine tocmai de obstructionarea justitiei, Calin Popescu Tariceanu.

Si ca sa clarifice deplin, vizibil si de pe Luna, care este pozitia acestei puteri fata de justitie in general si DNA in special, functia de ministru al Mediului si vicepremier ii va reveni dnei Gratiela Gavrilescu, ca rasplata, ma gandesc, pentru faptul ca in procesul de adoptate a OUG 13 avizul Ministerului sau, pentru Relatia cu Parlamentul, a fost sustras si apoi falsificat.

Daca dna Gavrilescu a comis o fapta penala sau nu probabil nu vom sti niciodata deoarece, gratie CCR, infractiunea in procesul de adoptare a legii a devenit simpla oportunitate politica, deci dna Gavrilescu, vinovata sau nu, este oricum imuna la justitie. Dar imuna de tot.

Dupa cele intamplate in februarie, aceasta situatie mi se pare mai mult decat o sfidare, mi se pare de-a dreptul o flegma in plina figura a celor care si-au aparat in ger dreptul la o societate corecta. Dar sigur ca iti poti permite asemenea sfidari cand CCR joaca pe fata cu tine, legiferand imunitati care nu exista in Constitutie si cauze de exonerare care nu exista in Codul Penal.

Iar atunci cand cineva indrazneste sa ii spuna Curtii ca imparatul e gol, acela e aruncat pe mana Inspectiei Judiciare, la fel ca judecatorul Ciprian Coada, de la Curtea de Apel Constanta, un magistrat curajos care pana la urma a vorbit nu a facut decat sa apere puterea judecatoreasca de ceea ce chiar opinia separata a dnei judecator Stanciu creioneaza ca un mare abuz. In curand CCR va declara neconstitutional si dreptul la libera exprimare?

Ura aceasta impotriva anticoruptiei, fatisa, refuzul de a ...citeste mai departe despre ""Putinizarea" Romaniei. Lipsesc doar arestarile, deocamdata" pe Ziare.com

#Daniel Constantin revocat guvern, #Tariceanu Constantin ALDE , #Stiri Guvern