Puterea decide miercuri ce face cu Split TVA, transferul contributiilor si bugetul pe 2018. Pensiile mai asteapta

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 17:25
990 citiri
Puterea decide miercuri ce face cu Split TVA, transferul contributiilor si bugetul pe 2018. Pensiile mai asteapta
Foto: Arhiva Ziare.com

Liviu Dragnea, seful PSD, a anuntat ca miercuri are loc o sedinta importanta a coalitiei, in care se vor lua decizii cruciale pentru buzunarul romanilor si nu numai.

Sedinta formala de maine are loc la doua zile dupa discutia informala de ieri, de la Vila Lac 2.

"Luni a fost o intalnire in care am discutat despre buget. Am avut o discutie despre Split TVA, despre legile Justitiei, despre toate legile care sa fie initiate in Parlament, despre contributii, ne-am pus de acord. Aproape toate temele care erau de interes. (...) Maine va fi o sedinta a coalitiei si se anunta apoi deciziile", a spus Dragnea.

Intrebat care vor fi legile care vor fi initiate de catre Parlament, liderul PSD a raspuns: "Parteneriatul public-privat, Fondul Suveran de Dezvoltare, toate sansele ca si Legile Justitiei".

Citeste mai multe despre planurile lui Dragnea pentru Legile Justitiei

Legea pensiilor mai asteapta

Cat despre Legea pensiilor, Dragnea a evitat un raspuns:

"Am stabilit ieri intai sa discutam despre aceste legi, sa nu afectam Legea salarizarii, sa definim split TVA, in asa fel ca cei care sunt buni platnici sa nu aiba probleme, iar cei care au datorii, daca le platesc, sa nu mai aiba aceasta problema", a declarat seful PSD.

Intrebat daca e multumit de draftul de buget pe 2018 discutat luni, Dragnea a spus ca in acest proiect vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare:

"Domnul Misa nu a fost ieri, o sa ne vedem maine. Ceea ce s-a prezentat pana acum: sunt prevazute toate actele normative care au fost adoptate, este incadrare sub 3% deficit, un program de investitii bun".

Dragnea sustine ca noua Lege a pensiilor nu este prinsa in bugetul pe 2018, pentru ca nu a fost adoptata si nu este obligatoriu sa se aplice de anul viitor.

Citeste si Guvernul pregateste o noua lege a pensiilor, care va scadea varsta de pensionare pentru femeile cu trei copii ...citeste mai departe despre "Puterea decide miercuri ce face cu Split TVA, transferul contributiilor si bugetul pe 2018. Pensiile mai asteapta" pe Ziare.com

#Buget 2018, #Dragnea Split TVA, #Dragnea Legea pensiilor , #Stiri Guvern