PSD stabileste azi strategia fata de proteste si ce urmeaza pentru ordonanta Iordache

Joi, 02 Februarie 2017, ora 07:50
5438 citiri
PSD stabileste azi strategia fata de proteste si ce urmeaza pentru ordonanta Iordache
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea extinsa a PSD se reuneste joi, de la ora 12:00, la Palatul Parlamentului, in Comitetul Executiv National.

Codrin Stefanescu a anuntat miercuri ca la sedinta se va analiza decizia Guvernului de a adopta ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor Penale si a proiectului de lege care vizeaza gratierea.

PSD urmeaza sa vada si ce pozitie va adopta partidul fata de masurile Guvernului Grideanu, precum si ce strategie va pune in practica in urma protestelor din Bucuresti si din alte orase ale tarii, au afirmat surse social-democrate pentru News.ro.

Codrin Stefanescu: Sa canalizam furia celor care au votat, altfel ar putea sa iasa in strada de capul lor

La CEx se va analiza si proiectul de buget pe 2017, care urmeaza sa intre in comisiile de specialitate pentru avizare si ulterior votat in plenul reunit al Parlamentului.

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

Protestele au continuat si pe parcursul zilei de miercuri, in ciuda faptului ca a fost zi lucratoare. Totodata, miercuri seara, sute de mii de oameni au iesit in strada in toata tara, participand la cele mai mari proteste de dupa Revolutie.

Din pacate, huliganii au deturnat protestul pasnic din Piata Victoriei.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Vezi sesizarea depusa de CSM la Curtea Constitutionala prin care ordonata ar putea fi blocata.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exprimat deocamdata nicio opinie fata de OUG si legile Guvernului Grindeanu pe tema Justitiei. De fapt, mierc ...citeste mai departe despre "PSD stabileste azi strategia fata de proteste si ce urmeaza pentru ordonanta Iordache" pe Ziare.com

#PSD sedinta ordonanta proteste , #Stiri Guvern