PSD isi face la Herculane bilantul cu ochelari de cal: Salariile au crescut cu 21%. Datoria si deficitul au scazut

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 12:50
1005 citiri
PSD isi face la Herculane bilantul cu ochelari de cal: Salariile au crescut cu 21%. Datoria si deficitul au scazut
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii PSD s-au reunit, vineri, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) la Baile Herculane, si analizeaza masurile din programul de guvernare pe care spun ca le-au realizat in cele zece luni de cand sunt la putere.

Dragnea si Tudose, intampinati cu huiduieli la Herculane. Un protestatar: Care popor? Asistatii?

Printre acestea: cresterea salariilor in sectorul public cu 21,2% prin majorarea fondului de salarii cu 9,9 miliarde de lei, cresterea economica de 7%, scaderea datoriei guvernamentale si a deficitului bugetar.

In documentul prezentat CExN nu se precizeaza insa nimic despre devalorizarea record a monedei nationale, despre cresterea dobanzilor la credite sau despre taierea masiva a banilor de la investitii.

Guvernul a dat pe furis o ordonanta de urgenta: Obliga firmele sa faca negocieri colective pentru transferul contributiilorCapcanele ascunse ale Revolutiei FiscaleCresterea ROBOR creeaza haos in imobiliare: Romanii nu mai vor sa cumpere locuinte - cu cat au crescut ratele la Prima casaEuro e la cel mai mare nivel din istorie, dupa revolutia fiscala a PSD

Potrivit evaluarii facute de PSD, o serie de obiective au fost realizate, ba chiar depasite in primele zece luni de guvernare.

Astfel, desi PSD a promis o crestere economica de 5,5%, aceasta a ajuns la 7%. Desi au estimat o valoare a Produsului Intern Brut (PIB) de 815 miliarde de lei, aceasta a atins suma de 842 miliarde de lei. De asemenea, datoria guvernamentala, estimata a fi scazuta la 39% din PIB, a ajuns de fapt la 37,4%, iar deficitul bugetar a atins procentul de 2,96% din PIB.

Romania, mai arata PSD, se afla in top 5 mondial la capitolul crestere economica, cu peste 7%.

Cresterea economica record a Romaniei e disecata in presa straina: Consum, consum si iar consum!

Social democratii mai sustin ca au crescut veniturile bugetare cu mai mult de 20 de miliarde de lei, de la 187,5 miliarde in ianuarie - octombrie 2016, la 207,5 miliarde in aceeasi perioada a anului curent, iar gradul de absorbtie al fondurilor europene a atins procentul de 9%.

Romania a acceptat sa acopere frauda de 21 de milioane de euro din fondurile UE, in dosarul lui Dragnea

In ceea ce priveste realizarea obiectivelor sociale din programul de guvernare, PSD sustine ca a crescut salariile in sectorul public cu 21,2%, desi isi propusese sa le majoreze cu 20%.

Astfel, PSD arata cum in perioada ianuarie-octombrie 2016 fondul de salarii in sectorul bugetar era de 46,5 miliarde de lei, ca in a ...citeste mai departe despre "PSD isi face la Herculane bilantul cu ochelari de cal: Salariile au crescut cu 21%. Datoria si deficitul au scazut" pe Ziare.com

#PSD bilant guvernare 10 luni, #PSD crestere salarii program guvernare, #Dragnea stat paralel salarii , #Stiri Guvern