PSD incearca sa faca o intelegere cu Comisia Europeana ca sa scape de MCV - Interviu

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 11:51
1168 citiri
PSD incearca sa faca o intelegere cu Comisia Europeana ca sa scape de MCV - Interviu
Foto: Ziare.com

Eurodeputatul roman Siegfried Muresan (PMP) este negociatorul sef al Parlamentului European in ce priveste adoptarea bugetului Uniunii pentru anul 2018. Bugetul a fost votat de parlamentari intr-o forma care nemultumeste Consiliul European, institutia care reuneste sefii statelor membre. Urmeaza trei saptamani de negociere pentru a se ajunge la forma finala.

Siegfried Muresan (foto) stie foarte bine cum functioneaza birocratia europeana si a raspuns la mai multe intrebari despre ce poate castiga Romania de la UE in 2018 si ce poate pierde daca PSD merge inainte cu atacul si deteriorarea Justitiei.

In criza declansata de prabusirea Guvernului Grindeanu, ati fost nominalizarea PMP pentru pozitia de prim-ministru. Mai doriti sa fiti premierul Romaniei?

Uitandu-ma la actualul guvern, pot spune ca oricine ar putea sa fie un prim-ministru mai bun decat Mihai Tudose. Fiecare zi pe care Mihai Tudose o petrecere la conducerea guvernului va avea consecinte negative pe termen scurt si lung pentru Romania. Este un guvern care a pierdut increderea atat a oamenilor cat si a partenerilor nostri internationali.

La inceputul anului, opinia publica internationala a vazut cum sute de mii de persoane au iesit in strada pentru a apara sistemul de justitie si statul de drept impotriva incercarilor guvernului de a slabi institutiile de aplicare a legii. Comunitatea internationala distinge in acest moment intre popor si clasa politica care e la putere in Romania.

Am observat ca atunci cand domnul Mihai Tudose s-a aflat la Bruxelles, si presedintele Comisiei Europene domnul Jean-Claude Juncker, si presedintele Consiliului European domnul Donald Tusk si si presedintele Parlamentului European domnul Antonio Tajani au evitat sa apara la conferinta de presa alaturi de premierul Romaniei.

Mihai Tudose s-a suparat pe eurodeputatul Siegfried Muresan atunci cand acesta din urma a declarat ca premierul Romaniei nu a fost bagat in seama de niciun lider european in timpul vizitei la Bruxelles, foto Hepta.ro

Domnul Mihai Tudose v-a certat atunci pentru remarca facuta ca niciun lider important de la Bruxelles nu a vrut sa se afiseze alaturi de domnia sa.

In loc sa ma certe pe mine, mai bine si-ar da seama in ce situatie se afla si ar incerca sa o corecteze. Acest prim-ministru nu a efectuat nicio vizita oficiala in nicio capitala europeana de la inceputul mandatului. A fost doar la Chisinau, la o zi dupa ce guvernul din Republica Moldova a modificat legislatia elector ...citeste mai departe despre "PSD incearca sa faca o intelegere cu Comisia Europeana ca sa scape de MCV - Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legile justitiei Tudorel Toader, #Uniunea Europeana MCV, #coruptie PSD, #buget Uniunea Europeana 2018 , #Stiri Guvern