LIVE PSD castiga alegerile cu un scor istoric. Niciun independent in Parlament

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 10:05
911 citiri
LIVE PSD castiga alegerile cu un scor istoric. Niciun independent in Parlament
Foto: Ziare.com

Rezultatele furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) la ora 10.00 confirma victoria detasata a PSD la alegerile parlamentare, care a obtinut in jur de 46% din totalul voturilor, in conditiile in care 40% din populatia cu drept de vot s-a prezentat la urne.

Astfel, potrivit cifrelor anuntate de BEC dupa numararea fizica a voturilor in 68% din sectii, PNL se situeaza la mai putin de jumatate din scorul PSD, abia atingand 20% din voturi. USR a reusit sa intre in Parlament, cu peste 9%. De asemenea, UDMR si ALDE au trecut pragul electoral, in timp ce PMP are inca emotii pana la rezultatele finale, cu 5,54% din voturi pentru Camera Deputatilor si 5,51% din voturi la Senat.

Independentii Elena Udrea, Remus Cernea si Theodor Paleologu nu au reusit sa intre in Parlament.

Imediat dupa anuntarea rezultatelor exit-poll, tonul negocierilor ce vor urma incepand chiar de luni pentru formarea guvernului a fost setat deja din declaratiile liderilor principalelor partide.

Astfel, PSD si ...citeste mai departe despre "LIVE PSD castiga alegerile cu un scor istoric. Niciun independent in Parlament" pe Ziare.com

#rezultate alegeri parlamentare 2016, #PSD rezultate parlamentare 2016, #USR PNL Ciolos rezultate parlamentare , #Stiri Guvern