Propunerea lui Ciolos la Justitie, Guseth, se apara: Nici Franta, UK sau Suedia n-au ministri absolventi de Drept

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 20:46
694 citiri
Propunerea lui Ciolos la Justitie, Guseth, se apara: Nici Franta, UK sau Suedia n-au ministri absolventi de Drept
Foto: Antena 3

Cristina Guseth, director al organizatiei non-profit Freedom House Romania si propunerea lui Dacian Ciolos pentru conducerea Ministerului Justitiei, a explicat in fata comisiei din Parlament de ce nu este o problema faptul ca nu are studii juridice.

Aceasta le-a spus parlamentarilor ca in cei zece ani de acitivitate a "intalnit aproape 1.000 de magistrati dintre cei aproximativ 6.000, lucru care m-a ajutat sa cunosc problemele din sistem. Stiu ca am o problema, ca nu am absolvit Facultatea de Drept, ca sunt un absolvent al Facultatii de Electronica, aceasta problema insa cred ca poate fi depasita pentru ca in momentul de fata sistemul juridic din Romania nu se mai afla in 2004-2005.

CSM are rolul de a asigura independenta sistemului juridic. Eu, ca ministru, voi genera strategii, politici publice si voi incerca sa continui reforma care este atat de mult solicitata in momentul de fata. As mai aduce un argument legat de faptul ca nu am o diploma de la Universitatea de Drept. In ...citeste mai departe despre "Propunerea lui Ciolos la Justitie, Guseth, se apara: Nici Franta, UK sau Suedia n-au ministri absolventi de Drept" pe Ziare.com

#Guseth audiere Parlament, #Cristina Guseth audiata Parlament, #Cristina Guseth Ministerul Justitiei , #Stiri Guvern