Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Colegiile naționale vor fi eliminate din programul ”Masă caldă”. La cât se va majora alocația pentru hrană

Colegiile naționale vor fi eliminate din programul ”Masă caldă”. La cât se va majora alocația pentru hrană

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi, 25 august, că va fi iniţiată o ordonanţă de urgenţă prin care se va extinde la peste 300 numărul şcolilor care vor beneficia de programul ”Masă caldă”, menţionând că urmează şi o creştere a alocaţiei pentru hrană.

”O preocupare de bază a Ministerului Educaţiei în acest moment este finalizarea şcolilor care vor putea beneficia de programul masă caldă. Este vorba de 300 de şcoli, este vorba de decizia de a iniţia o nouă ordonanţă de urgenţă prin care să putem creşte, o să vedem cât, acest număr de şcoli. Important este ca selecţia acestor şcoli să se facă în aşa fel încât să beneficieze de masă caldă acei elevi care au cea mai mare nevoie de această în masă în şcoală. Este vorba, bineînţeles, de intersecţia listelor şcolilor care beneficiază de servicii de masă prin PNRAS (Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar) şi lista şcolilor care beneficiază de masă caldă prin Programul Naţional 'Masă caldă', care anul acesta a fost dublat de la 150 la 300 de şcoli şi vom extinde la peste 300 de şcoli”, a afirmat Sorin Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei a precizat că va fi şi o creştere a alocaţiei zilnice de hrană la 15 lei.

”Este vorba de o creştere semnificativă a alocaţiei zilnice pentru hrană la 15 lei pe zi. Aş vrea să vă spun că alocaţia valabilă până acum nu era de natură să acopere costurile, mai ales în contextul evoluţiei preţurilor din ultima perioadă. Aş vrea să vă spun că în această listă nu se vor regăsi, aşa cum s-au regăsit în fiecare din cei şase ani de aplicare, colegiul naţional din centrul unui municipiu, Bucureşti sau alt municipiul reşedinţă. Pentru că, în mod evident, chiar dacă nu excludem nevoia de sprijin în acele şcoli, eu cred că nevoia de sprijin din perspectiva unei mese calde este mult mai mare în zone din mediul rural, în localităţi izolate sau chiar şi în mediul urban, doar pentru o altă categorie de şcoli”, a mai spus ministrul. ...citeste mai departe despre "Colegiile naționale vor fi eliminate din programul ”Masă caldă”. La cât se va majora alocația pentru hrană" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 434 ori