Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Începe programul Casa Verde Fotovoltaice. Ce trebuie să facă românii care vor să primească finanțare de la stat

Începe programul Casa Verde Fotovoltaice. Ce trebuie să facă românii care vor să primească finanțare de la stat

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă că vineri va porni programul Casa Verde Fotovoltaice, unul dintre cele mai aşteptate programe şi care are un buget de peste 1,7 miliarde de lei.

Potrivit ministrului, finanţarea este în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant.

”Vineri, pe 19 mai, începând cu ora 10.00, vom da startul unuia dintre cele mai populare şi aşteptate programe de finanţare, Casa Verde Fotovoltaice. Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice”, a precizat Tánczos Barna.

Înscrierea se va face pe regiuni de dezvoltare a României.

”Având în vedere numărul foarte mare de doritori şi pentru a nu mai solicita aplicaţia informatică, am decis să lansăm sesiunea de înscriere în 8 etape, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare a României. Începând de mâine şi până pe 23 mai va fi deschisă sesiunea pentru locuitorii din regiunea Bucureşti- Ilfov”, a explicat ministrul.

Înscrierea în program se face printr-o aplicaţie pusă la dispoziţie de Ministerul Mediului.

”Pentru înscriere am pregătit o aplicaţie foarte uşor de folosit, solicitanţii nu au nevoie decât de câteva minute din timpul lor şi de cele patru documete în format PDF, cartea de identitate, extras de carte funciară, certificatul fiscal care să ateste lipsa datoriilor la bugetul de stat şi certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul local. Înscrierea este structurată în patru paşi simpli. Pentru a avansa la pasul următor este obligatorie finalizarea pasului anterior (...) După finalizarea cu succes a procesului, solicitantul va primi un email de confirmare a înscrierii, ulterior solicitantul se va adresa unuia dintre instalatorii validaţi, pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul şi pentru a instala aceste sisteme fotovoltaice”, a mai explicat Tánczos Barna. ...citeste mai departe despre "Începe programul Casa Verde Fotovoltaice. Ce trebuie să facă românii care vor să primească finanțare de la stat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 599 ori