Profilul votantului PSD, PNL si USR. Dragnea a facut scor istoric gratie fricii Interviu

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 12:43
997 citiri
Profilul votantului PSD, PNL si USR. Dragnea a facut scor istoric gratie fricii Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD a obtinut o victorie uriasa la alegerile parlamentare, iar printre explicatii sta si faptul ca, la 27 de ani de la caderea comunismului, poporul roman ramane inca "un popor al tatucului", care isi doreste lideri providentiali, protectori, care asteapta mult de la Guvern, nu isi asuma riscuri sau initiative, si la care prind, din pacate, mesajele care promoveaza ura si frica fata de straini, spune sociologul Dan Jurcan.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Dan Jurcan, director de cercetare la IRES, prezinta profilul votantilor PSD, PNL si USR, primele trei partide clasate la alegerile de duminica, vorbeste despre strategia castigatoare a partidului condus de Liviu Dragnea si despre greselile facute de PNL si de Dacian Ciolos, subliniind, totodata, ca ultimul an nu numai ca nu a recredibilizat clasa politica, asa cum s-a intentionat, dar a si decredibilizat ideea de tehnocrat.

Care este profilul votantilor principalelor 3 partide - PSD, PNL si USR?

Suntem in lucru cu analiza ...citeste mai departe despre "Profilul votantului PSD, PNL si USR. Dragnea a facut scor istoric gratie fricii Interviu" pe Ziare.com

#profil votanti alegeri parlamentare 2016 , #Stiri Guvern