Primele estimari: PSD a coborat sub 30% si continua sa scada, USR/PLUS a castigat Capitala, PNL ramane favorit (Surse)

Duminica, 26 Mai 2019, ora 18:15
993 citiri
Primele estimari: PSD a coborat sub 30% si continua sa scada, USR/PLUS a castigat Capitala, PNL ramane favorit (Surse)

In toate sondajele si estimarile realizate de partide, pana la ora 18:00, Partidul Social Democrat (PSD) a coborat sub pragul considerat psihologic, de 30% si continua trendul descendent, iar partenerul de guvernare ALDE pare a fi decontat si mai sever costurile unei guvernari marcate de abuzurile contra justitiei, fiind la limita pragului.

Astfel, cifrele vehiculate de partide plaseaza PSD la un procent intre 26 si 28%, pe locul al doilea situandu-se, umar la umar in cele mai multe estimari, PNL-ul, cu un procent intre 27 si 29.

Alianta USR/PLUS ar fi reusit un scor intre 21 si 24% si exista si varianta in care, pe dinamica votului, sa fi depasit cu doua procente PNL-ul, adica sa fi atins 24 de procente. In aceasta varianta, PNL ar avea 22 de procente, iar PSD 27%.

Alianta 2020 USR/PLUS si-a adjudecat Bucurestiul si aceasta e nota comua a tuturor estimarilor interne si care sunt vehiculate pe surse.

Mai sunt aproape trei ore de votare insa, iar comportamentul electoratului anti-PSD indica, traditional, un vot de seara.

ALDE, PMP si ProRomania sunt la limita pragului electoral, potrivit datelor coroborate si vehiculate pe surse politice. ...citeste mai departe despre "Primele estimari: PSD a coborat sub 30% si continua sa scada, USR/PLUS a castigat Capitala, PNL ramane favorit (Surse)" pe Ziare.com

#PSD vot scor ALDE PNL PLUS , #Stiri Guvern