Prima femeie primar in Bucuresti? Ca sa ajunga intr-o pozitie importanta, femeile "trebuie sa aiba pielea groasa ca a unui crocodil batran"

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 08:08
1918 citiri
Prima femeie primar in Bucuresti? Ca sa ajunga intr-o pozitie importanta, femeile "trebuie sa aiba pielea groasa ca a unui crocodil batran"
Foto: Arhiva Ziare.com

Suntem chemati duminica la vot, pentru a ne alege primarii, consilierii locali si consilierii judeteni. Toate sondajele arata ca Gabriela Firea pleaca avand prima sansa in cursa electorala pentru Primaria Capitalei.

Asadar, Bucurestiul ar putea avea pentru prima data o femeie in functia cea mai importanta dupa cea de presedinte, daca tinem cont de numarul de alegatori care decid edilul Capitalei.

Romania nu sta deloc bine la capitolul egalitate de gen comparativ cu alte state UE. Dar candidatele la aceste alegeri locale nu au jucat aceasta carte. In schimb, Gabriela Firea a mizat pe mesaje de genul "ideea mea de forta este aceea ca o femeie face curat zilnic dupa mai multi barbati".

Citeste cu atentie despre Ce trebuie sa faci in data de 5 iunie, ziua votului (Video).

In acest context, am vrut sa aflam care e portretul unei femei care isi doreste o cariera in politica, ce calitati ar trebui sa aiba ea pentru a fi votata primar, cat misoginism exista in mentalul nostru, cat ...citeste mai departe despre "Prima femeie primar in Bucuresti? Ca sa ajunga intr-o pozitie importanta, femeile "trebuie sa aiba pielea groasa ca a unui crocodil batran"" pe Ziare.com

#alegeri femei politica, #feminism politica alegeri, #Firea femei alegeri locale 2016 , #Stiri Guvern