Presedintele Parlamentului norvegian: Progresul democratic al Romaniei serveste ca inspiratie

Luni, 22 Iunie 2015, ora 19:39
1118 citiri
Presedintele Parlamentului norvegian: Progresul democratic al Romaniei serveste ca inspiratie
Foto: Facebook/ Olemic Thommessen

Presedintele Parlamentului Regatului Norvegiei, Olemic Thommessen, a declarat luni, intr-un discurs tinut in plenul Camerei Deputatilor, ca Norvegia sprijina "din inima" eforturile Romaniei pentru a dezvolta si consolida mai departe democratia.

"Ca si Norvegia, Romania are o istorie bogata de dezvoltare constitutionala in care Parlamentul a jucat un rol crucial de formare a natiei. De la Regulamentul organic din 1831 si unificarea celor doua principate din 1859 si Constitutia din 1866, Parlamentul a fost jucatorul-cheie in captarea vointei si dorintei poporului roman de a fi unit si de a trai in cadrul aceluiasi corp politic.

De atunci, pendulul dezvoltarii democratice s-a leganat inainte si inapoi, din zilele intunecate ale dictaturii pana in prezent, in Romania de azi, care este un jucator-cheie in Uniunea Europeana. Ce ati realizat in doar doua decenii s-a realizat in multe alte tari intr-un timp mult mai indelungat.

Sunt constient ca nu ati depasit inca toate provocarile ...citeste mai departe despre "Presedintele Parlamentului norvegian: Progresul democratic al Romaniei serveste ca inspiratie" pe Ziare.com

#presedinte Parlament Norvegia democratie Romania, #declaratii democratie Romania, #democratie Romania inspiratie , #Stiri Guvern