Presa olandeza scrie despre cina ambasadoarei in Romania: Cum a ajuns la aceeasi masa cu un infractor?

Joi, 04 Ianuarie 2018, ora 13:13
1278 citiri
Presa olandeza scrie despre cina ambasadoarei in Romania: Cum a ajuns la aceeasi masa cu un infractor?
Foto: Arhiva Facebook/Embassy of the Netherlands in Romania

Presa olandeza scrie joi despre faptul ca ambasadoarea Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, a participat la o cina alaturi de Nelu Iordache, condamnat in prima instanta la 6 ani si 3 luni de inchisoare pentru ca a furat banii pentru autostrada Nadlac-Arad.

Totodata, Iordache mai e acuzat si ca a prejudiciat Posta Romana cu aproape 7 milioane de euro, procesul fiind demarat in primavara lui 2017.

Potrivit NL Times, cina ar fi avut loc pe 31 decembrie, la Teleferic Grand Hotel in Brasov. Publicatia mai mentioneaza ca Ronner a respins insinuarile in legatura cu aceasta cina si a precizat ca petrecerea si aranjamentul la mese au fost organizate de hotel, astfel ajungand in aceasta situatie.

Op de kiek, jammer dan....

Ambassadeur Stella Ronner dineerde 'per ongeluk' met de corrupte 'asfaltkoning' Nelu Iordache en z'n familie.https://t.co/Lgj5AkxzxS @vvd @d66 pic.twitter.com/Ls8YTwTIsD- Gregorius ★★★★ (@Gregiorius) January 4, 2018

O reactie a Ministerului olandez de Externe este de asemenea citata de jurnalistii straini.

"Olanda promoveaza activ lupta impotriva coruptiei in Romania, de aceea, ne-am exprimat de curand ingrijorarile cu privire la recentele modificari aduse Legilor Justitiei care limiteaza mijloacele procurorului general in lupta anticoruptie", e mesajul Ministerului de Externe din Olanda.

Amintim ca Ambasada Olandei s-a aflat printre misiunile diplomatice din UE care au semnat o scrisoare comuna in care au cerut celor care modifica Legile Justitiei sa ceara avizul Comisiei de la Venetia, aratandu-si ingrijorarea fata de efectele pe care acestea le-ar avea asupra luptei anticoruptie si independentei Justitiei in Romania.

Sapte ambasadori UE, avertisment comun: Legile Justitiei pun in pericol progresele Romaniei. Sa se ceara avizul Comisiei de la VenetiaIordache a tradus in engleza modificarile legilor justitiei si i le-a pasat lui Melescanu sa se descurce el cu ambasadeleCe i-a spus ambasadorul Olandei lui Tudorel Toader dupa raportul MCVFostul ministru Corlatean sustine ca ambasadorii SUA si Olandei au facut presiuni in 2012 pentru numirea lui Kovesi ...citeste mai departe despre "Presa olandeza scrie despre cina ambasadoarei in Romania: Cum a ajuns la aceeasi masa cu un infractor?" pe Ziare.com

#ambasadoare Olanda cina Nelu Iordache, #reactie ambasada olanda cina iordache , #Stiri Guvern