Premierul a convocat o sedinta de Guvern in seara aceasta

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 18:29
5630 citiri
Premierul a convocat o sedinta de Guvern in seara aceasta
Foto: gov.ro

Premierul Sorin Grindeanu a convocat o sedinta de Guvern, marti seara, de la ora 19:45.

Pe agenda sedintei ar putea fi incluse proiectul legii bugetului de stat pe 2017, proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2017, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2017, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului Romaniei trimis marti, dupa ora 18:00.

De asemenea, ar mai putea fi discutata strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2017-2019, se mai arata in comunicat.

Pe site-ul institutiei se precizeaza ca la finalul sedintei va face declaratii ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan.

Si conducerea Parlamentului se va reuni in aceasta seara, in jurul orei 21:00, pentru a stabili calendarul adoptarii bugetului.

Romanii sunt cu ochii pe Guvern: Protest miercuri in timpul sedintei in care vor fi rediscutate ordonantele pe Justitie

Anuntul vine in contextul in care toata lumea sta cu ochii pe Guvernul Grindeanu, care pare decis sa mearga inainte cu gratierea si modificarea codurilor penale, dupa cum a anuntat luni ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Acesta a promis ca va veni cu "acte coerente" pentru a "rezolva" problema in sedinta de guvern de miercuri. Surse apropiate discutiilor au declarat, pentru Ziare.com, ca rezolvarea ar fi fost gasita.

Astfel, se pare ca Guvernul va duce gratierea in Parlament, prin proiect de lege, unde calculele politice arata ca are oricum sanse sa treaca, avand in vedere majoritatea confortabila de care se bucura PSD.

In schimb, modificarile la codurile penale, adica acele masuri despre care institutiile din justitie au avertizat ca ar duce la dezincriminarea abuzului in serviciu, a conflictului de interese si ar face inutila institutia denuntatorului, ar urma sa fie adoptate prin ordonanta de urgenta.

DNA si Parchetul General critica dur modificarile codurilor penale - zeci de politicieni scapa, sunt mii de dosare in lucru pe abuz in serviciu ...citeste mai departe despre "Premierul a convocat o sedinta de Guvern in seara aceasta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta Guvern buget , #Stiri Guvern