Ponta spune ca Grindeanu si Iohannis au discutat despre noile numiri din Guvern

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 21:24
618 citiri
Ponta spune ca Grindeanu si Iohannis au discutat despre noile numiri din Guvern
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Victor Ponta, noul secretar general al Guvernului, a confirmat presei, vineri seara, ca premierul Sorin Grindeanu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre propunerile pe care le-a facut privind componenta Guvernului.

"Cu siguranta pot sa va confirm ca primul-ministru a discutat cu presedintele dintr-un motiv foarte simplu: pentru ca nu trimiti propunerile inainte sa-l intrebi. Va spun si din proprie experienta, pentru ca am lucrat cu doi presedinti. Nu este o chestiune de politete, este una de functionalitate", a spus Victor Ponta, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria.

Grindeanu ii cere lui Iohannis vacantarea posturilor lui Sevil Shhaideh si Carmen Dan

Premierul Sorin Grindeanu i-a trimis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne (ocupat de Carmen Dan) si de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltarii Regionale (ocupat de Sevil Shhaideh).

In locul celor doua apropiate ale lui Liviu Dragnea, care chiar azi l-au criticat pe premier si oricum isi depusesera demisiile, au fost trimise si propunerile de numire, ca interimari, a lui Augustin Jianu in functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, si a lui Sorin Grindeanu ca ministru al Afacerilor Interne, anunta un comunicat remis Ziare.com de Biroul de Presa de la Palatul Victoria.

Augustin Jianu este ministrul Comunicatiilor, singurul din Guvern care nu a vrut sa i se supuna lui Liviu Dragnea si sa demisioneze.

Ministrul Comunicatiilor nu demisioneaza: Cand vrei intr-adevar sa schimbi ceva, trebuie sa rezisti

Demisia lui Sevil Shhaideh si a lui Carmen Dan, inaintate de Sorin Grindeanu presedintelui, au fost depuse la Palatul Cotroceni, alaturi de propunerile ca premierul si Augustin Jianu sa ocupe, interimar, portofoliile Internelor si Dezvoltarii.

Citeste si ce a spus, mai devreme astazi, presedintele Iohannis: Suntem intr-o situatie dificila. Astept rezolvarea crizei ...citeste mai departe despre "Ponta spune ca Grindeanu si Iohannis au discutat despre noile numiri din Guvern" pe Ziare.com

#Ponta numiri Guvern Grindeanu Iohannis , #Stiri Guvern