Ponta: Romania este afectata de sanctiunile impuse Rusiei, dar pretul merita platit

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 13:44
1005 citiri
Ponta: Romania este afectata de sanctiunile impuse Rusiei, dar pretul merita platit
www.link-pro.ro

Premierul Victor Ponta a declarat ca Romania este afectata de sanctiunile impuse Federatiei Ruse, asemenea intregii Europe, dar este un pret care merita platit, deoarece este vorba de un angajament cu privire la faptul ca nimeni nu poate abuza de o alta natiune europeana.

"Romania este afectata, asemenea intregii Europe, dar cred ca trebuie sa ne demonstram angajamentul si sa ne asumam responsabilitatea de a arata ca nimeni nu poate schimba legea internationala, nimeni nu poate abuza de alta natiune europeana. Asadar, este un pret care merita platit de catre comunitatea europeana", a declarat, vineri, prim-ministrul Victor Ponta, intrebat de presa straina cum e Romania afectata de sanctiunile impuse Rusiei, informeaza Mediafax.

Noile sanctiuni europene impuse Moscovei cu scopul de a limita finantarea economiei ruse au intrat in vigoare vineri dimineata, odata cu publicarea acestora in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (UE), relateaza AFP.

Ele prevad, de asemenea, masuri specifice impotriva unor rusi si ucraineni acuzati ca sunt implicati in conflictul din Ucraina.

#Victor Ponta premier Romania, #Romania afectata sanctiuni impuse Federatia Rusa , #Stiri Guvern