Ponta: Reducerea TVA la 9% pentru paine ar putea fi aplicata din vara

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 16:47
1286 citiri
Ponta: Reducerea TVA la 9% pentru paine ar putea fi aplicata din vara

Reducerea TVA la 9% pentru paine ar putea fi aplicata de la 1 iulie ca proiect-pilot daca veniturile bugetare vor creste asfel incat sa acopere deficitul de 200 de milioane de lei generat de aceasta decizie, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, la finalul intrevederii cu FMI.

Intrebat de presa daca a discutat cu delegatia FMI despre reducerea TVA la paine, de la 24% la 9%, premierul a spus ca au fost unele discutii de principiu, dar dialogul se va relua la viitoarea vizita a partenerilor financiari internationali.

"Avem o discutie din nou la sfarsit de mai, inceput de iunie, si o sa incercam atunci, de la 1 iulie, odata cu rectificarea bugetara, sa facem acel proiect pilot pentru un singur produs, pentru a vedea daca opinia noastra, si anume ca un TVA redus, duce in realitate la incasari mai mari si la combaterea evaziunii fiscale este reala", a spus el.

Jurnalistii prezenti au revenit asupra intrebarii dorind sa afle daca masura este acceptata de delegatia FMI.

"Le-am prezentat aceasta idee si cei de la FMI au spus foarte clar: <> Cred ca e undeva spre 200 de milioane de lei.. <>, a relatat Victor Ponta.

Saptamana trecuta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca masura reducerii TVA la 9% la paine ar putea fi introdusa experimental in al doilea semestru din 2013, urmarindu-se reducerea evaziunii fiscale.

#reducere TVA paine, #reducere tva alimente, #reducere TVA Victor Ponta, #reducere TVA delegatie FMI , #Stiri Guvern