Ponta continua ofensiva impotriva obligativitatii Split TVA: Opriti aceasta prevedere nociva!

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 19:50
888 citiri
Ponta continua ofensiva impotriva obligativitatii Split TVA: Opriti aceasta prevedere nociva!
Foto: petitieonline.com

Fostul premier si lider al PSD Victor Ponta continua ofensiva impotriva introducerii obligatorii a masurii cunoscute sub numele de split TVA. Deputatul a semnat o petitie si spune ca se va bate in Parlament pentru oprirea acestei "prevederi nocive".

"Am semnat aceasta petitie initiata de reprezentantii mediului de afaceri romanesc! Mai mult decat atat - alaturi de ceilalti deputati 'Pro Romania' am pregatit amendamentul necesar pentru a-l depune la Camera Deputatilor la momentul la care Legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta soseste de la Senat.

Sper insa ca si la Senat (chiar daca nu este Camera decizionala) atat Eugen Teodorovici, colegii de la ALDE, cat si cei din Opozitie sa reuseasca sa opreasca aceasta prevedere nociva", a scris luni pe Facebook Victor Ponta

Petitia online cu titlul "Nu sustinem plata defalcata a TVA in mod obligatoriu!" a strans pana in acest moment 1.376 de semnaturi.

"Semnatarii acestei petitii nu sustin Ordonanta nr. 23/2017 si solicita autoritatilor competente sa ia masuri pentru eliminarea OBLIGATIVITATII platii defalcate a TVA prin aplicarea masurii exclusiv in regim VOLUNTAR, de contribuabilii care opteaza pentru aceasta procedura si cu acordarea de facilitati fiscale care sa compenseze eforturile lor birocratice", sustin, printre altele, semnatarii petitiei.

Victor Ponta s-a opus inca de la inceput introducerii acestei masuri cu caracter obligatoriu, cerandu-le public parlamentarilor sa elimine obligativitatea cand ajunge legea la ei.

In ciuda criticilor vehemente vehiculate in spatiul public, Guvernul Tudose este hotarat sa introduca plata defalcata a TVA in mod obligatoriu de la 1 ianuarie 2018 pentru toate firmele. In intervalul 1 octombrie - 31 decembrie 2017 conformarea este voluntara, contribuabilii care opteaza pentru introducerea ei urmand sa beneficieze de anumite facilitati fiscale.

95% din mediul de afaceri se opune split TVA. Nici Comisia Europeana nu-l recomanda asa rapidSplit TVA loveste in mediul de afaceri: Costuri mari, birocratie complicata. De ce se retrag investitorii strainiPwC avertizeaza: Mai putin de 2% dintre companii vor reusi sa implementeze Split TVAFostul sef al Fiscului vrea sa atace la CCR masura split TVA. Iata ce argumente aduce

C.B. ...citeste mai departe despre "Ponta continua ofensiva impotriva obligativitatii Split TVA: Opriti aceasta prevedere nociva!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta petitie split TVA , #Stiri Guvern