Ponta cere PSD sa nu-l execute pe Grindeanu si ameninta ca-si face grup de sustinere a premierului in Parlament

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 14:30
1171 citiri
Ponta cere PSD sa nu-l execute pe Grindeanu si ameninta ca-si face grup de sustinere a premierului in Parlament
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Deputatul PSD Victor Ponta le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa colegilor din Comitetul Executiv National, in care ii roaga sa il convinga pe presedintele Liviu Dragnea sa nu "execute" propriul guvern.

Scrisoarea a fost publicata de Ponta pe Facebook.

"Scrisoare deschisa catre membrii CEX al PSD - va rog azi sa il convingeti pe Liviu Dragnea sa puna pe primul loc interesele PSD si ale Romaniei (chiar daca asta inseamna sa renunte la orgoliul si nemultumirile strict personale)! Si mai ales va rog sa nu il lasati pe Liviu Dragnea sa greseasca din nou!

Conducerea unui partid care isi executa public Primul Ministru si Guvernul la mai putin de 6 luni de la alegeri, fara absolut niciun motiv obiectiv care sa fie explicat votantilor sai si opiniei publice, este o Conducere care greseste! Conducerea unui partid care, fara niciun motiv obiectiv si nicio criza sau presiune politica, pune la dispozitia presedintelui tarii mandatul de prim-ministru pe care il detine - este o conducere care greseste!", isi incepe scrisoarea fostul premier.

Potrivit acestuia, "conducerea unui partid care isi sanctioneaza ministrii (numiti cu mari laude si complimente tot de catre aceeasi Conducere in urma cu cateva luni) pe baza unei asa zise 'analize' facute in mod secret de persoane care in mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile si nu isi asuma public concluziile, fara a explica public care sunt greselile si fara a da ocazia respectivilor ministrii macar de a fi ascultati - este o conducere care greseste!".

"Nu puteti ignora faptul ca echipa guvernamentala nu a fost facuta de Sorin Grindeanu, ci de catre Liviu Dragnea - daca sunt ministri slabi, e de vina cine i-a propus! Nu puteti ignora ca presedintele PSD, 'singurul care stie programul din scoarta in scoarta', si-a asumat monitorizarea acestuia si numirea tuturor secretarilor de stat, sefi de agentii si directori regionali!

Nu puteti ignora ca pana acum o saptamana toate 'trompetele' conducerii proclamau faptul ca programul este indeplinit 'la virgula', ca acum sa aflam de la aceleasi 'trompete' ca totul e un dezastru!", a completat fostul prim-ministru.

El a mai spus ca liderii unui partid care cer si accepta demisii in alb de la reprezentantii sai in Guvern "nu doar ca incalca legea, justifica banuielile si acuzatiile de santaj, dar mai ales dau un mesaj profund de neincredere tocmai in cei pe care i-a desemnat ca cei mai competenti si eficienti reprezentanti ai sai in cele mai importante ...citeste mai departe despre "Ponta cere PSD sa nu-l execute pe Grindeanu si ameninta ca-si face grup de sustinere a premierului in Parlament" pe Ziare.com

#Ponta scrisoare Dragnea Grindeanu demisie , #Stiri Guvern