Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PNL propune trecerea Romania la Ora Europei Centrale

PNL propune trecerea Romania la Ora Europei Centrale


Partidul National Liberal propune schimbarea orei Romaniei si trecerea acesteia pe Ora Europei Centrale. Astfel, Romania ar avea astfel aceeasi ora ca Germania, Italia, Spania, Franta, Polonia, Cehia, Ungaria, Belgia si Olanda.

"Este o declaratie de intentie clara si ferma catre valorile europene, de demnitate europeana, pe care liberalii si le asuma fara echivoc. Romania trebuie sa se alinieze la ritmul Europei, atat politic, economic, social, cat si simbolic. Relatiile noastre de parteneriat economic, colaborare politica si administrativa sunt in primul rand cu institutii si companii europene. In plus, cateva milioane de romani se afla in Europa si sunt in legatura cu familiile si prietenii din tara, iar o astfel de masura ar avea o contributie si in plan social, la crearea sentimentului de apartenenta la o Europa Unita", a declarat prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis, potrivit Mediafax.

PNL considera ca este momentul sa lasam trecutul in urma si sa alegem ferm calea europeana. "Vrem sa avem aceeasi ora cu marile orase europene, sa indreptam diferenta dintre noi si europeni, o diferenta care nu se justifica", sustine PNL.

"Pe 25 mai ii asteptam pe romani la vot sa isi exprime clar aceasta dorinta si sa dea liberalilor puterea de a schimba. Fie vom putea noi sa facem asta din fruntea tarii, fie vom avea o sustinere suficient de mare ca sa putem sa cerem Guvernului acest lucru", a precizat Klaus Johannis.

In comunicat se precizeaza ca stabilirea orei este o conventie, care a pornit initial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificata de fiecare data atunci cand interesele politice au solicitat acest lucru. In prezent, ora este reglementata de Ordonanta de Guvern nr.20/18 august 1997.

"Acum este nevoie de un proiect de lege prin care Romania sa treaca la ora Europei Centrale. Spania se afla pe acelasi meridian cu Marea Britanie si Portugalia, dar a adoptat ora Europei Centrale, in timp ce Marea Britanie a ramas cu o ora in urma. Cu aproape 5.000 de km latime, cuprinzand 5 fusuri orare, China are si ea pe intreg teritoriul aceeasi ora legala", se mai arata in comunicatul PNL.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1640 ori