PNL isi alege un nou presedinte. Zarurile par a fi aruncate

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 12:19
1067 citiri
PNL isi alege un nou presedinte. Zarurile par a fi aruncate
Foto: Arhiva site PNL

Presedintia PNL este disputata sambata de Ludovic Orban, cu motiunea "Partidul National Liberal - Forta Dreptei" si Cristian Busoi, cu motiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica!".

Pentru functia de presedinte al PNL si-a depus candidatura si Viorel Catarama, dar motiunea sa, intitulata "Politica nationala - Calea liberala", nu a intrunit conditiile statutare pentru a fi spusa dezbaterii si votului in cadrul Congresului PNL, intrucat nu a fost validata de Comitetele Directoare Judetene din cel putin 10 filiale ale partidului.

Majoritatea organizatiilor judetene ale PNL si-au declarat sustinerea pentru Ludovic Orban.

Presedintele organizatiei judetene a PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa ca echipa de la Giurgiu va fi in echipa castigatoare si numele celui pe care liberalii giurgiuveni il sustin la presedintia partidului incepe cu litera "O" si se termina cu "rban".

De asemenea, presedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca filiala liberala din judetul Olt il sustine tot pe Ludovic Orban pentru presedintia partidului.

Liberalii sibieni il sustin tot pe Ludovic Orban, a declarat prim-vicepresedintele organizatiei judetene, Daniela Cimpean. Si presedintele interimar al PNL si liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan a anuntat la inceputul lunii iunie, cand Ludovic Orban si-a prezentat motiunea la Sibiu, ca il sustine pe acesta.

La fel, filiala PNL Gorj il sustine pe Ludovic Orban la functia de presedinte al formatiunii politice, decizia fiind luata prin vot secret in cadrul sedintei Colegiului Director Judetean.

Si filialele Alba, Galati, Botosani, Tulcea, Satu Mare, Hunedoara, Arad vor vota tot cu Ludovic Orban.

Cine si-a anuntat sustinerea pentru Cristian Busoi

In schimb, presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan a declarat, joi, ca organizatia judeteana va sustine la Congresul National al PNL motiunea Busoi.

"Filiala din Maramures, sustine motiunea Busoi, iar argumentul e unul foarte simplu si se bazeaza pe experienta acestuia, dar si pe faptul ca eu, personal am lucrat o perioada de timp alaturi de Cristian Busoi. Consider fara nicio retinere ca viitorul nostru liberal se bazeaza pe oamenii care au dobandit o anumita experienta politica", a spus Ionel Bogdan.

La randul sau, presedintele PNL Mures, senatorul Cristia ...citeste mai departe despre "PNL isi alege un nou presedinte. Zarurile par a fi aruncate" pe Ziare.com

#Orban candidat presedinte PNL, #filiale sustinere Orban Busoi presedinte , #Stiri Guvern