PNL isi alege noua conducere - LIVE: Orban le cere colegilor sa "lupte la baioneta" cu PSD, care isi bate joc de Romania

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 14:30
882 citiri
PNL isi alege noua conducere - LIVE: Orban le cere colegilor sa "lupte la baioneta" cu PSD, care isi bate joc de Romania
Foto: Facebook / PNL

Partidul National Liberal isi alege in acest weekend noul presedinte si echipa de conducere, in cadrul primului congres al formatiunii dupa fuziunea cu PDL.

Congresul PNL, care are loc la Romexpo, a inceput la ora 11:00, in prezenta a peste 5.000 de delegati.

Presedintia PNL este disputata de Ludovic Orban, cu motiunea "Partidul National Liberal - Forta Dreptei" si Cristian Busoi, cu motiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Romanie dreapta, echilibrata si puternica!".

Ziare.com transmite principalele momente si declaratii in format LIVE text:

14:25 - Ia cuvantul Ludovic Orban, puternic sustinut prin aplauze si pentru care multi delegati se ridica in picioare.

"Sa readucem PNL in fruntea Romaniei! Imi doresc ca PNL sa ajunga la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau prin compromisuri cu oameni care niciodata nu vor aplica politica noastra, ci prin voturile oamenilor (...)

Sa sustinem anticipate! Sa facem opozitie pe toate fronturile! Lupta la baioneta, om cu om, cu cei care isi bat astazi joc de Romania!", a declarat Ludovic Orban, intr-un discurs inflacarat, care a starnit entuziasmul salii si aplauze furtunoase.

14:23 - Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, spune ca sunt aproape toti primarii PNL il sustin pe Ludovic Orban, ca si el, asa ca delegatii ar trebui sa tina cont "pentru ca primarii sunt baza partidului".

14:05 - Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, dar si secretarul general Ilie Bolojan isi exprima sustinerea pentru Ludovic Orban, pe care il prezinta ca fiind un membru de partid cu experienta si un liberal cu viziune.

13:40 - Incep discursurile celor din tabara Orban. Deputatul Vlad Nistor spune ca PNL are nevoie de un lider credibil. "Pentru mine, el nu poate fi decat Ludovic Orban", spune Nistor, care subliniaza ca Orban ii cunoaste bine pe aproape 80% dintre cei prezenti.

13:20 - Cristian Busoi ia cuvantul. Dupa ce isi prezinta pe scurt biografia si evolutia in partid, candidatul la sefia partidului le spune de ce vrea sa fie presedinte.

"Sunt 21 de ani de munca, de implicare, de seriozitate. O perioada in care am promovat intens PNL, nu l-am criticat niciodata in public, nu m-am victimizat.

Am decis sa candidez pentru ca vreau sa propun o schimbare. PNL are nevoie de un nou suflu, de o noua viziune, de un nou lider, dar si de o echipa. Daca PNL nu se schimba, va fi foarte greu sa invingem stanga, sa invingem PSD. Trebuie sa intarim parteneriatul cu presedintele Iohannis, sa sustinem cu mai ...citeste mai departe despre "PNL isi alege noua conducere - LIVE: Orban le cere colegilor sa "lupte la baioneta" cu PSD, care isi bate joc de Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#congres alegeri PNL Orban Busoi , #Stiri Guvern