PNL ameninta Guvernul cu ancheta parlamentara daca face rectificare bugetara pozitiva

Luni, 28 August 2017, ora 18:07
891 citiri
PNL ameninta Guvernul cu ancheta parlamentara daca face rectificare bugetara pozitiva
Foto: Facebook / Florin Citu

Vicepresedintele PNL Florin Citu a anuntat luni ca, in cazul in care Guvernul va face o rectificare bugetara pozitiva, liberalii vor solicita infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, explicand ca veniturile bugetare sunt cu 5 miliarde sub cele prognozate, iar cheltuielile au fost si ele cu 10 miliarde sub cele programate.

"O rectificare bugetara pozitiva atrage de la sine o comisie de ancheta pe care o vom cere in Parlament pentru analiza rectificarii bugetare si ne vom folosi in justificarea acestei anchete de opinia Curtii de Conturi data in februarie pentru rectificari bugetare ale Guvernului Ciolos (...)

In acest moment veniturile sunt cu 5 miliarde de lei sub cele programate, iar cheltuielile au fost taiate cu 10 miliarde fata de cele programate. Asta inseamna ca deja a avut loc o rectificare bugetara negativa in acest moment. Nu exista nicio premisa, nicio justificare pentru o rectificare bugetara pozitiva asa cum ni se transmite din partea Guvernului ca se incearca", a declarat vicepresedintele PNL Florin Citu la finalul Biroului Executiv al partidului.

El a adaugat ca situatia finantelor publice este dezastruoasa si ca nu exista niciun respect pentru lege in Romania.

"Deja suntem aproape de septembrie si inca nu a fost publicat raportul situatiei economice si bugetare pentru primele sase luni. Nu poti sa ai o rectificare bugetara fara sa ai acest raport publicat, asa cum iti cere legea responsabilitatii fiscale", a explicat Citu. ...citeste mai departe despre "PNL ameninta Guvernul cu ancheta parlamentara daca face rectificare bugetara pozitiva" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PNL comisie ancheta rectificare bugetara , #Stiri Guvern