Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Liberalii au depus proiectul de modificare a Codului fiscal, ce include reducerea CAS cu 5%

Liberalii au depus proiectul de modificare a Codului fiscal, ce include reducerea CAS cu 5%


PNL a depus, miercuri, la Parlament proiectul de lege de modificare a Codului fiscal, in sensul reducerii cu 5% a cotelor de contributii sociale si a scutirii de la impozit a profitului reinvestit, masurile urmand sa intre in vigoare incepand cu 1 iulie, daca se adopta actul normativ.

Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu si purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, au anuntat, miercuri, depunerea acestui proiect de lege, sustinut de toti parlamentarii liberali.

Proiectul prevede ca in cazul cotelor de contributii de asigurari sociale acestea se vor reduce cu cinci puncte procentuale in cazul angajatorului.

O a doua modificare, cuprinsa in proiectul de lege, mentioneaza ca "profitul reinvestit in productia si/sau achizitia de echipamente tehnologice - masini, utilaje si instalatii de lucru (...) folosite in scopul obtinerii de venituri impozabile este scutit de impozit".

"Scutirea impozitului pe profitul reinvestit si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator sunt masuri asteptate de catre toti intreprinzatorii, de la cei mici pana la marii investitori, cu capital autohton sau strain, care au solicitat constant in cadrul dialogurilor purtate cu PNL adoptarea cu prioritate a acestui pachet de relaxare fiscala in sfera mediului de afaceri", se arata in expunerea de motive prezentata de initiatori.

Masura reducerii CAS este prevazuta in programul de guvernare adoptat in decembrie 2012: "Reducem treptat, in urmatorii 4 ani, CAS datorat de angajator cu 5 puncte procentuale, pana in 2016".

In programul de guvernare erau prevazute si masuri pentru scutirea de impozit pe profitul reinvestit, in anumite domenii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1898 ori