PMP depune o motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii

Luni, 12 Iunie 2017, ora 22:01
966 citiri
PMP depune o motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii
Foto: Arhiva Facebook/Camera Deputatilor

PMP a anuntat ca va depune, marti, la Camera Deputatilor, o motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Florian Bodog, pe tema achizitionarii ambulantelor, a exporturilor paralele de medicamente, a crizei vaccinurilor si a acreditarii spitalelor.

"Se pare ca pentru Ministerul Sanatatii bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cat mai predictibili in ceea ce priveste achizitionarea de vaccinuri si mai mult decat atat haosul din sanatate pare sa nu ia sfarsit.

Avem suflete nevinovate care decedeaza din cauza incompetentei si asta e un motiv extrem de temeinic pentru ca opozitia sa isi faca rolul de opozitie in Parlament si venim cu o motiune simpla prin care cerem ministrului Sanatatii sa plece", a spus presedintele executiv al formatiunii, Eugen Tomac.

El a afirmat ca motiunea este semnata de PMP si de USR, iar PNL urmeaza sa ia marti o decizie daca va contribui cu semnaturi.

"Asteptam si raspunsul colegilor din PNL, e nevoie de actiune solida a opozitiei in parlament fata de haosul pe care l-a instalat PSD in tara", a spus liderul deputatilor PMP.

Potrivit textului motiunii, ministrului Florian Bodog i se imputa criza vaccinurilor, lipsa medicamentelor pentru tratarea cancerului si blocajul in achizitia de ambulante.

"Preocuparea cea mai importanta a guvernului PSD in sanatate consta in acoperirea lipsei de responsabilitate pe aspecte mult mai concrete, cum sunt vaccinarea si criza de vaccinuri, absenta masurilor privind autorizarea sanitara a spitalelor care nu indeplinesc criterii de bun simt, minimale, impiedicarea reexportului de medicamente esentiale pentru bolnavii de cancer, dansul printre interese pentru achizitia de ambulante.

Modalitatea in care aceste probleme sunt abordate ar da motive de ingrijorare oricarei persoane, aratand ca sistemul sanitar nu este o prioritate, este doar o vaca de muls. Poate candva, soarta bolnavilor din aceasta tara va deveni o prioritate reala, o preocupare de prim rang a celor aflati la putere, dar cu siguranta acesta nu este cazul guvernarii PSD", se arata in motiune.

Astfel, a lipsit abordarea preventiva a aprovizionarii cu vaccinuri astfel ca epidemia de rujeola, care s-a soldat cu 26 de decese, a aratat ca Ministerul Sanatatii nu avea stocurile de vaccin necesare pentru limitarea efectelor.

De asemenea, PMP si USR reclama faptul ca nu s-au facut pasi pentru ca 40% dintre spitale, care nu indeplinesc conditiile de autorizare, sa devina conforme normelor sanitare. ...citeste mai departe despre "PMP depune o motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PMP motiune ministrul Sanatatii, #PMP motiune vaccinuri ambulante , #Stiri Guvern