Pleaca Grindeanu? Cantecul de sirena al lui Liviu Dragnea

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 09:02
858 citiri
Pleaca Grindeanu? Cantecul de sirena al lui Liviu Dragnea

Cel mai interesant fenomen politic al momentului este relatia complicata dintre Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, mai precis daca liderul PSD va forta inlocuirea premierului, despre care se vorbeste atat de insistent.

Am crezut mereu ca intre cei doi are loc un fel de joc de-a politistul bun si cel rau, menit sa scada presiunea publica asupra Guvernului, uriasa dupa episodul OUG 13, si sa ii dea lui Liviu Dragnea posibilitatea sa se manifeste ca un fel de suprapremier.

Doar ca in ultima vreme, gluma pare sa se fi ingrosat, adica exista semnale puternice ca presedintele PSD chiar ar vrea sa il inlocuiasca pe Sorin Grindeanu. De ce? Explicatiile pot fi mai multe si nu se exclud una pe alta.

Pe de-o parte, cat e el de subtirel din punct de vedere politic, dl Grindeanu este totusi premierul si - mai ales cat timp asupra lui Liviu Dragnea sta atarnata sabia unei noi condamnari, deci a puscariei - e normal ca in jurul domniei sale sa se formeze o masa politica, ce, la un moment dat, poate deveni critica.

Este o problema pe care, cat de curand, adica pe 6 iunie, CCR i-ar putea-o rezolva aproape complet lui Liviu Dragnea prin admiterea exceptiei Bombonica, care ar dinamita abuzul in serviciu. Dar chiar asa, condamnatul Liviu Dragnea ramane cu interdictia de a fi premier. Adica exact ceea ce Sorin Grindeanu este.

Si chiar daca premierul insusi nu are cine stie ce vigoare politica, el poate fi foarte bine folosit de cei care s-au saturat de Liviu Dragnea si stilul lui dictatorial, cu atat mai mult cu cat a dat cateva probe, in chestiunea gratierii cel mai recent, ca este oricand gata sa sacrifice interesele celorlalti pesedisti pentru a securiza propriile interese.

Ca sa fie convins ca asa ceva nu se va intampla, dl Dragnea ar avea nevoie de cineva foarte sigur in pozitia cheie din fruntea Guvernului. Cineva ca Sevil Shaidehh. O varianta vehiculata deja este Carmen Dan.

Nevoia de obedienta maxima este accentuata de faptul ca, dupa toate aparentele, dl Grindeanu nu a raspuns la chiar toate comenzile. In Justitie, de exemplu, ii ofera sprijinul total lui Tudorel Toader, care nu executa chiar tot ce i se cere. Vedem ca Guvernul nu si-a asumat nici legea salarizarii ca proiect de lege promovat de la Palatul Victoria.

Pe de alta parte, este clar ca guvernarea PSD este intr-un punct mort. Legea salarizarii ar putea provoca scaderi de venituri, nemultumeste toate sindicatele, deja incep intarzierile fata de programul de guvernare, cresterea economic ...citeste mai departe despre "Pleaca Grindeanu? Cantecul de sirena al lui Liviu Dragnea" pe Ziare.com

#Dragnea Grindeanu remaniere , #Stiri Guvern