Platforma Romania 100, despre rectificarea bugetara: "Experimentul Dragnea" si programul de guvernare esueaza dupa doar 8 luni

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 21:59
746 citiri
Platforma Romania 100, despre rectificarea bugetara: "Experimentul Dragnea" si programul de guvernare esueaza dupa doar 8 luni
Foto: Facebook/Platforma Romania 10

Platforma Romania 100 atrage atentia ca rectificarea bugetara sacrifica dezvoltarea economica a tarii, arata dificultati mari pentru plata salariilor si pensiilor si creste povara fiscala a firmelor si angajatilor.

"Rectificarea bugetara anuntata de Guvernul Tudose arata ca 'experimentul Dragnea' si programul de guvernare al Coalitiei PSD-ALDE esueaza dupa doar opt luni. Coalitia de guvernare continua consumul iresponsabil al resurselor si indatorarea pe termen lung a tarii", transmite Platforma Romania 100 intr-un comunicat de presa.

Citeste si Fostul premier Victor Ponta, dupa ce a vazut cifrele de la Finante: Rectificarea bugetara e negativa

Platforma Romania 100 sustine ca printre consecintele aceste rectificari bugetare ar fi:

-Reducerea banilor alocati investitiilor din fonduri publice cu cel putin 1,6 miliarde de lei, care condamna tara la o incetinire a dezvoltarii pe termen mediu si lung si priveaza cetatenii de constructia urgenta de drumuri si autostrazi.

-Majorarea deficitului prin cresterea cheltuielilor mult peste veniturile previzionate duce la indatorarea Romaniei intr-un ritm accelerat in conditii de crestere economica, o politica falimentara pe termen lung.

-Incercarea de peticire a bugetului prin masuri daunatoare economiei, luate in graba, precum cresterea accizelor la combustibil sau prin masurile luate la nivelul companiilor de stat de directionare a dividendelor si rezervelor catre stat (peste 2 miliarde din rezerve). Coalitia PSD-ALDE arata ca are nevoie de bani pentru a acoperi problemele bugetare pe termen scurt si elimina astfel posibilitatea de investitii si de creare de locuri de munca pe termen lung prin decapitalizarea brutala a companiilor de stat.

Platforma Romania 100 mai spune ca "Guvernul Tudose recunoaste explicit in nota de fundamentare a proiectului legislativ ca banii alocati la inceputul anului erau insuficienti platii pensiilor pana in luna decembrie" referindu-se la "Nepromovarea prezentului act normativ ar putea avea drept consecinte neachitarea integrala si la timp a pensiilor din sistemul public de pensii in anul 2017, element ce vizeaza interesul general public si constituie situatie de urgenta", fragment din rectificare.

Reprezentantii plaformei mai spun ca se observa in acest fel "cum coalitia de guvernare duce o politica riscanta care poate duce la intarzieri in plata pensiilor asa cum a dus deja la intarzieri de plata a salariilor si soldelor pentru personalul din armata".

De ase ...citeste mai departe despre "Platforma Romania 100, despre rectificarea bugetara: "Experimentul Dragnea" si programul de guvernare esueaza dupa doar 8 luni" pe Ziare.com

#Platforma Romania 100 rectificare bugetara, #rectificare bugetara , #Stiri Guvern