Planurile ministrului Culturii cu banii de la buget: Cumintenia Pamantului poate fi cumparata oricand

Miercuri, 04 Ianuarie 2017, ora 15:46
1475 citiri
Planurile ministrului Culturii cu banii de la buget: Cumintenia Pamantului poate fi cumparata oricand
Foto: Facebook/Ionut Vulpescu

Ionut Vulpescu, avizat miercuri de Comisiile reunite ale Parlamentului pentru portofoliul Cultura si Identitate Nationala, a declarat ca datorita bugetului mai mare de anul acesta al Ministerului Culturii, vor fi directionati mai multi bani pentru protejarea patrimoniului national mobil. Astfel, episoade de genul Cumintenia Pamantului nu vor mai avea loc, a spus el.

Intrebat daca anul acesta va cumpara Cumintenia Pamantului, Ionut Vulpescu a spus: "Acum, pentru ca bugetul Ministerului Culturii va fi mult mai mare, vom directiona bani catre acel Fond (Legea 182/ 2000 privind protejarea patrimoniului national mobil - n.r.), astfel ca episoade de tipul Cumintenia Pamantului sa nu mai aiba loc.

Guvernul din care am facut parte a avut un mandat foarte clar: au fost doua memorandumuri pentru Cumintenia Pamantului, unul prin care s-a constituit o comisie care a negociat cu proprietarii sculpturii si unul care a fixat plafonul maxim de 5 milioane de euro".

Viitorul ministru al ...citeste mai departe despre "Planurile ministrului Culturii cu banii de la buget: Cumintenia Pamantului poate fi cumparata oricand" pe Ziare.com

#Ionut Vulpescu Cumintenia Pamantului, #Ionut Vulpescu ministrul Culturii, #Ionut Vulpescu tezaur Romania, #Ionut Vlpescu intrebari Ciolos Cumintenie , #Stiri Guvern