Petre Daea vrea Miorita brand de tara: Oaia e o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie

Marti, 30 Mai 2017, ora 15:20
1249 citiri
Petre Daea vrea Miorita brand de tara: Oaia e o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie
Foto: Facebook / Petre Daea

Intr-o zi in care Romania a fost paralizata de greve si proteste, nu unul, ci doi ministri din Guvernul Grindeanu nu au gasit subiect mai bun de dezbatere decat schimbarea brandului din tara din frunza intr-o oaie.

Astfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a simtit nevoia sa se implice si el in scandalul creat de initiativa colegului sau de la Turism de modificare a brandului de tara in acord cu balada Miorita. "Oaia este o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie", a argumentat Petre Daea.

Reactia a venit dupa ce in presa a fost dezvaluita intentia ministrului Turismului, Mircea Dobre (PSD), de a inlocui frunza Elenei Udrea cu un nou brand turistic reprezentativ pentru Romania: oaia.

Informati despre aceasta initiativa, oamenii de afaceri din turism au fost siderati. Un brand turistic nu se face pe picior, de pe o zi pe alta, iar problemele din turism sunt grave si cu totul altele, spun ei, catalogand ideea drept "o tampenie".

Citeste mai multe despre:

Ministrul Turismului vrea sa schimbe frunza din brandul de tara cu o oaie, sustin oamenii de afaceriMinistrul Turismului a facut-o de oaie! Cele mai bune glume de pe Internet despre Miorita ca brand de tara

In schimb, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost de acord cu colegul sau de partid si de Guvern, enumerand o serie de argumente.

"Oaia este o statuie vie. Este doar o definitie, argumentele se gasesc in strafundul analizei pentru fiecare si pentru orice loc. Uitati-va, dvs, astazi, in orice parte a tarii, cat de frumos este acest animal pe pasunile verzi ale tarii romanesti. Frunza o are toata lumea, dar oile ca-n Romania, nu! Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie", a explicat, marti, ministrul Agriculturii, Petre Daea, informeaza Antena3.

Petre Daea este autorul mai multor declaratii antologice, care i-au lasat cu gura cascata pe ascultatori si au dat nastere unor reactii spumoase pe retelele de socializare.

In plina criza, ministrul Agriculturii numara oi: Sunt 12 milioane, putem face 12 milioane de plapumi pentru saraciMinistrul Agriculturii l-a bulversat pe Grindeanu: Sper ca in 31 martie sa avem numai situatii neclareMinistrul Agriculturii ii invita pe jurnalisti in "intimitatea cunoasterii" la o lectie despre grau: Eu stiu unde se cauta spiculMinistrul Agriculturii a fost ironizat de unul dintre copiii care au vizitat Palatul VictoriaDragnea vrea sa militarizeze ANM, iar ministrul Agriculturii ne a ...citeste mai departe despre "Petre Daea vrea Miorita brand de tara: Oaia e o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Petre Daea oaie brand turistic , #Stiri Guvern