Pentru ce 10% in plus? Investitie in performanta sau gaura neagra?

Marti, 01 Decembrie 2015, ora 13:20
909 citiri
Pentru ce 10% in plus? Investitie in performanta sau gaura neagra?

De astazi, toti bugetarii vor primi salarii mai mari cu 10%, prin voia parlamentarilor care au votat cu mare entuziasm si fara niciun studiu de impact, de fezabilitate, un amendament la ordonanta care majora lefurile medicilor cu 25%.

Nu cred ca se indoieste nimeni ca acest amendament a fost un "cadou" otravit pus in bratele noului guvern, la foarte putin timp dupa desemnarea premierului Ciolos, de intreg spectrul politic, inclusiv de catre liberali.

Dupa o oarecare ezitare, presedintele Iohannis a promulgat reglementarea, iar premierul a anuntat ca nu va amana aplicarea ei. Dl Ciolos a simtit probabil, si nici nu era greu, ca refuzand aceasta majorare isi va incepe mandatul sub semnul taierii, deci al ostilitatii, oferind in acelasi timp un bonus politicului populist.

Dar puntea nu este trecuta. Nu va fi usor de acoperit impactul acestei majorari. Sigur, se poate face rost de bani, asa cum a facut Victor Ponta pentru toate masurile populiste pe care le-a luat, prin blocarea ...citeste mai departe despre "Pentru ce 10% in plus? Investitie in performanta sau gaura neagra?" pe Ziare.com

#majorare salarii bugetari, #Ciolos majorare salarii , #Stiri Guvern