Pensiile speciale, o noua criza majora intr-un PSD ranit de Liviu Dragnea

Joi, 03 August 2017, ora 16:47
1168 citiri
Pensiile speciale, o noua criza majora intr-un PSD ranit de Liviu Dragnea

La nivelul Guvernului, se pare ca exista o confruntare intre ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, ministrul de Interne, Carmen Dan, cu Liviu Dragnea, in legatura cu ordonanta ce priveste pensiile speciale.

Cele doua ministere au fost luate cu asalt de angajati care-si depun dosarele de pensionare, ceea ce i-a pus intr-o situatie jenanta si dificila pe cei doi ministri. Am aflat ca acestia contesta textul ordonantei si vor modificari care sa nu plafoneze in totalitate pensiile speciale.

Coalitia PSD-ALDE a intrat intr-o mare criza din cauza faptului ca nu are resurse financiare suficiente pentru a asigura punerea in practica a legii salarizarii unice, dar si a cresterii punctului de pensie pentru anul 2018.

In aceasta situatie, Liviu Dragnea a dat verde inceperii unui conflict deschis intre Guvern si salariatii ministerelor de forta care beneficiaza de posibilitatea legala de a obtine pensii speciale care, in multe cazuri, ajung sa fie mai mari decat salariile.

Marea criza pe care a creat-o presedintele PSD prin masurile populiste luate pana acum l-au dus in punctul in care va trebui sa inceapa sa sacrifice categorii de bugetari pentru a oferi o fragila perspectiva partidului de a rezista la guvernare si anul viitor.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, incearca prin toate mijloacele sa recastige o popularitate pierduta - Foto: Hepta.ro

In opinia mea, ceea ce se intampla acum e un razboi intern in PSD. Liviu Dragnea isi pierde, pas cu pas, influenta in interiorul partidului si coalitiei, pe de-o parte din cauza competitiei tot mai dure cu Mihai Tudose, premierul care castiga popularitate, iar pe de alta parte, seful PSD a ajuns in acel moment in care se confrunta cu realitatea cifrelor.

Romania e in situatia de a nu-si atinge tinta de deficit maxim convenit cu Uniunea Europeana daca nu stopeaza hemoragia de fonduri publice care pleaca spre salariile bugetarilor si pensiile speciale. In plus, exista o presiune tot mai mare din partea multor companii private si publice a caror stabilitate financiara e amenintata de prabusirea investitiilor publice.

Ranit de motiunea de cenzura

Liviu Dragnea e prins intre ciocan si nicovala, iar oamenii sai de incredere au inceput sa se revolte. Deocamdata, Carmen Dan da informatii ambigue despre pensiile speciale si a preferat sa faca un pas in spate, dar aceasta atitudine e, in sine, un raspuns negativ la incercarile Executivului de schimbare a legislatiei in domeniul pensiilor speciale.

Lia Olgut ...citeste mai departe despre "Pensiile speciale, o noua criza majora intr-un PSD ranit de Liviu Dragnea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea criza PSD, #Dragnea pensii speciale, #Dragnea motiune cenzura Grindeanu , #Stiri Guvern