Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pe ce se mai duc banii de la buget: Materiale sanitare la Dezvoltare, inventar la Ministerul Economiei, curatenie la Justitie

Pe ce se mai duc banii de la buget: Materiale sanitare la Dezvoltare, inventar la Ministerul Economiei, curatenie la Justitie

Ministerul Dezvoltarii Regionale vrea sa cumpere materiale sanitare pentru baie si bucatarie de peste 22.000 de lei, in timp ce Ministerul Economiei va aloca 24 de milioane de lei (peste 5,3 millioane de euro) pentru a realiza un Program geologic pentru perioada 2017-2020.

Astfel, ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a demarat o procedura de licitatie deschisa pentru a achizitiona materiale sanitare pentru intretinerea grupurilor sanitare din sediile M.D.R.A.P.F.E., cu o valoare estimata la suma de 22.050 de lei, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

Potrivit anuntului postat pe SEAP, ministerul vrea sa incheie un acord-cadru, obiectivul contractului fiind achizitionarea de materiale sanitare pentru intretinerea grupurilor sanitare din sediile M.D.R.A.P.F.E., articole pentru baie si bucatarii.

Valoarea estimata a contractului este 22.050 lei, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut.

Principalele modalitati de finantare sunt reprezentate de fonduri bugetare, data limita de depunere a ofertelor fiind 25 aprilie, ora 15.00.

Ministerul Economiei - program geologic pe patru ani

Ministerul Economiei va elabora un Program geologic la nivel national pentru perioada 2017 - 2020, pentru a stabili directiile de desfasurare a activitatii de cercetare geologica a resurselor minerale. Programul va costa 24 milioane lei, fiind finantat din bugetul general consolidat.

"Programul de cercetare geologica trebuie sa conduca la constituirea bazei nationale de date cu privire la resursele minerale, sa clarifice asupra perspectivelor de identificare a noilor zacaminte, sa conduca la finalizarea lucrarilor geologice in zonele cu perspective de conturare a unor rezerve valorificabile", arata nota de fundamentare a proiectului de Hotarare.

Impactul financiar asupra bugetului general consolidat va fi de 24 milioane lei in perioada 2017-2021, din care 2 milioane lei in acest an si cate 5,5 milioane lei pe an in perioada 2018-2021.

Programul are ca scop final "punerea in evidenta in conditii favorabile din punct de vedere financiar a noi resurse minerale utile".

"Vor fi conturate perimetre prin coordonate topogeodezice cu resurse minerale din clasa energetica primara cum sunt minereurile radioactive, carbunii, resurse energetice regenerabile din clasa apelor geotermale, de substante minerale utile nemetalifere cu valoare adaugata bruta importanta", arata documentul citat.

Autorii proie ...citeste mai departe despre "Pe ce se mai duc banii de la buget: Materiale sanitare la Dezvoltare, inventar la Ministerul Economiei, curatenie la Justitie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2457 ori