Patronatele au obtinut o amanare a sedintei in care Guvernul va aproba masurile bugetar-fiscale

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 16:46
1003 citiri
Patronatele au obtinut o amanare a sedintei in care Guvernul va aproba masurile bugetar-fiscale
Foto: Guvernul Romaniei

Patronatele au convenit cu premierul Mihai Tudose ca masurile bugetar fiscale anuntate joi de Executiv sa nu fie aprobate in urmatoarea sedinta de guvern.

Ele au explicat ca exista tensiune deoarece intentia a fost anuntata "peste noapte si cu implementare peste doua luni".

"Am discutat despre principii aici, pentru ca noi nu am fost pregatiti cu lucruri foarte concrete si cu calcule facute azi-noapte. Am discutat despre necesitatea predictibilitatii, despre ingrijorarea mediului de afaceri si despre tensiunea din mediul de afaceri atunci cand se anunta lucrurile si peste noapte si cu implementare peste doua luni.

Am convenit ca toate masurile sa nu intre in urmatoarea sedinta de guvern de miercuri, sa mai avem timp o saptamana pentru discutii, pentru slefuiri si pentru calcule si sa fie o sedinta de guvern speciala pentru aceste masuri, vinerea viitoare", a declarat Dragos Anastasiu, reprezentant al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.

El a mai spus ca CDR va organiza o conferinta de presa miercuri, in cadrul careia va prezenta pozitia oamenilor de afaceri.

"Premierul a acceptat aceasta prelungire cu cateva zile", a tinut sa mai precizeze Dragos Anastasiu.

La intalnire, care s-a desfasurat la Vila Lac 1, au participat, din delegatia guvernamentala, printre altii, premierul Mihai Tudose si vicepremierul Marcel Ciolacu.

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a prezentat, joi, masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le aplice din 2018, printre care instituirea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifra de afaceri de sub un milion de euro si tranferul unor contributii in contul angajatului.

Citeste AICIce are de gand sa faca Guvernul pe banii nostri. Ce schimbari radicale vor fi pentru angajati si firme

Iata si cateva reactii la masurile anuntate de Guvern:

Un fost consilier al lui Ciolos explica pas cu pas masurile fiscale anuntate de Guvern: Cea mai mare hotie PSD din acest mandatAnalisti: Masurile fiscale ale Guvernului vor afecta firmele cu profit mic si vor pune presiune pe costuri ...citeste mai departe despre "Patronatele au obtinut o amanare a sedintei in care Guvernul va aproba masurile bugetar-fiscale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sedinta guvern masuri fiscale , #Stiri Guvern