Partidele au fentat ANAF si s-au iertat singure de datorii. Romanii raman cu ele

Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 10:48
1122 citiri

Legea finantarii partidelor a fost modificata, miercuri, cu votul unei largi majoritati, de catre Camera Deputatilor, camera decizionala.

Conturile bancare pentru campaniile electorale nu mai pot fi executate de ANAF, iar partidele isi pot inchiria sediile, de exemplu pentru nunti sau botezuri. Cei care acuza Parlamentul ca a votat o lege discriminatorie si neconstitutionala asteapta reactia presedintelui Romaniei.

Initiat de trei senatori PSD, proiectul de lege a fost votat inclusiv de parlamentarii liberali, fiind sustinut atat de liderul PSD, Liviu Dragnea, cat si de copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Nici nu este de mirare, cata vreme, potrivit Institutului de Politici Publice, PSD, PNL si fostul PDL au acumulat datorii istorice de circa 54 de milioane de lei numai din 2012 pana acum, fara sa le punem la socoteala pe cele anterioare.

"Partidele au popriri pe conturi, PNL are pentru campania prezidentiala din 2009", recunostea in luna ianuarie liderul... citeste mai departe despre "Partidele au fentat ANAF si s-au iertat singure de datorii. Romanii raman cu ele - Interviu" pe Ziare.com

#finantare partide conturi blocate, #datorii partide, #Macovei scrisoare Iohannis conturi partide , #Stiri Guvern